Το ρόδι είναι από τα πιο αντιοξειδωτικά φρούτα και μπορεί να συνοδεύσει ένα απλό πρωινό μέχρι και μια σαλάτα! Ειδικά η σπιτική μελάσα με ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Φτιάχνετε με ελάχιστα υλικά και διαρκεί πολύ καιρό!
Για τη σπιτική μελάσα με ρόδι θα χρειαστείτε
- 3 1/2 φλιτζάνια Χυμός ρόδι
- 1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Για μία κούπα: Ρίχνετε το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Advertisements
Ρίχνετε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 μήνες.
Advertisements