Το ριζότο με κολοκύθα, μανιτάρια και μπέικον είναι ένα γευστικό πιάτο, ιδανικό για όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 160 γραμμάρια ρύζι
- 140 γραμμάρια κολοκύθας
- 80 γραμμάρια μπέικον
- 25 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 1/4 κρεμμύδι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 25 ml λευκό κρασί
- Ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για περίπου 15-20 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν το κρεμμύδι πάρει χρώμα προσθέτουμε τα ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και στη συνέχεια τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Όταν το κρασί έχει εξατμιστεί τελείως, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να το ριζότο να έχει ετοιμαστεί.