Μην χασετε

Τα πιο νόστιμα αλμυρά ντόνατς χωρίς βούτυρο και λάδι

Η σημερινή συνταγή είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και για όλη την οικογένεια, αφού θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 160 γραμμάρια πατάτες
  • 170  γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Κρόκο από ένα αυγό

Για τη γέμιση:

  • 1 κολοκυθάκι
  • 3 με 4 φέτες κίτρινο τυρί
  • 2-3 φέτες ζαμπόν

Εκτέλεση

Advertisements

Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μίξερ. Στη συνέχεια τρίβουμε το κολοκυθάκια με ένα τρίφτη στις μεγάλες τρύπες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και το κρόκο αυγού, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε με ένα πλάστη και τη κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με τα κολοκυθάκια, το τυρί και το ζαμπόν και τα κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 ° σε προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα