Μην χασετε

“Σ’ αγαπώ” – 5 σημάδια ότι δεν πρέπει να το πεις ακόμη

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Από όλες τις απόψεις. Πότε είσαι έτοιμη να την πεις; Ή να την ακούσεις; Είσαι σίγουρη; Θα είσαι ποτέ; Το σίγουρο είναι ότι το “Σ’ αγαπώ” δεν θα πρέπει να λέγεται ελαφρά τη καρδία, αλλιώς χάνει τη σημασία του.

Δες παρακάτω 5 σημάδια που σου φωνάζουν ότι δηλώσεις τέτοιου είδους είναι ακόμη κάπως… πρόωρες.

1. Δεν είστε μαζί ούτε 6 μήνες

Θα μου πεις “τι μπακαλίστικα πράγματα είναι αυτά;” Εντάξει,  υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που αφορούν σε περιπτώσεις που κάποιος γνωρίζει από πολύ νωρίς ότι “εδώ είμαστε” όμως στην πλειοψηφία τους, οι σχέσεις πρέπει να “ψηθούν” λίγο πριν φτάσουν σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Advertisements

Καλό είναι να περιμένεις λίγο, ώστε να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για αγάπη και όχι για απλό ενθουσιασμό. Και μετά… φώναξέ το με όλο σου το “είναι”.

2. Δεν έχετε κάνει σ∈ξ ακόμη

Ε, αυτό κι αν είναι στοιχείο.  Όχι να το πεις, αλλά και να το ακούσεις είναι “επικίνδυνο”. Γιατί αν ακόμη δεν έχετε κοιμηθεί μαζί, μια τέτοια δήλωση ενδέχεται να αποτελεί την τέλεια οργανωμένη “παγίδα” ώστε να σε ρίξει στο κρεβάτι. Τον νου σου λοιπόν. Μην την “πατήσεις”. Θέσε εσύ τους χρόνους σου και τσέκαρε καλά πρώτα πρώτα το δικό σου συναίσθημα.

3. Δεν έχετε φτιάξει ακόμη ένα “εμείς”

Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό αλλά δεν είναι. Είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση να περάσεις χρόνο “μαζί”, να δημιουργήσεις ισχυρά συναισθήματα, συνήθειες, ρουτίνες που χαρακτηρίζουν και τους δυο ως “εμείς” για να φτάσεις στο σημείο να κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις.

Advertisements

Δώσε λίγο χρόνο να νιώσεις πραγματικά και αν είναι να έρθει η στιγμή το “Σ’ αγαπώ” θα σε κάνει να πετάξεις έτσι κι αλλιώς. Αλλά να έχει νόημα. Χωρίς “βάση”, νόημα δεν υπάρχει. Κατά βάθος, σίγουρα το γνωρίζεις.

4. Ακούς “δέσμευση” και… τρέχεις

Είναι ένα πράγμα το “Σ’ αγαπώ” και ένα άλλο η δέσμευση. Ή τουλάχιστον στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων. Και αυτό δεν είναι καλό. Ή έστω, κάτι σημαίνει. Και μπορεί να συμβαίνει τόσο στον σύντροφό σου, όσο και σε εσένα. Αν, δηλαδή, νιώσεις ότι με τη λέξη αυτή, το όποιο νόημα ξεκινά και σταματά εκεί ακριβώς, τότε να το “κοιτάξεις” διαφορετικά. Γιατί το “Σ’ αγαπώ” θα πρέπει λογικά να έρχεται με κάποιου είδους θέληση για δέσμευση, με κάποιου είδους συνειδητοποίηση ότι θέλεις να υπάρχει ένα κοινό μέλλον. Αν όχι, τότε, μάλλον οι κενές λέξεις δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως. Άστο καλύτερα.

5. Το λες ύστερα από ψυχολογική πίεση

Αν ξεστομίζεις -ή ακούς- το “Σ’ αγαπώ” ύστερα από μία πολύ έντονη κατάσταση, τότε η σημασία του συζητιέται σοβαρά. Κάποια απώλεια, κάποια ένταση στο σπίτι, προβλήματα στη δουλειά… Αν η δήλωση αυτή έρχεται ύστερα από ψυχολογική πίεση όποιου είδους, τότε μάλλον πρόκειται για “άδειασμα” και προσπάθεια “επανατοποθέτησης του κέντρου βάρους” παρά αληθινού συναισθήματος. Μη “μασήσεις” και πάλι. Αργά ή γρήγορα, εσύ θα χάσεις.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα