Μην χασετε

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά ψωμιού

Σερβίρουμε με σκορδαλια και φρέσκια σαλάτα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τον μπακαλιάρο
1 πιπεριά τσίλι
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ
½ κουταλάκι κουρκουμά
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
4 κομμάτια φιλέτο μπακαλιάρου
½ φλιτζάνι σχοινόπρασο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο

Advertisements

Για την σκορδαλιά με ψωμί
Μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί
60 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ξίδι
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα ψαριού. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σχοινόπρασο, το τσίλι και το τζίντζερ.

Τα βάζουμε στο μούλτι και προσθέτουμε το βούτυρο, το λεμόνι και το γάλα καρύδας σιγά σιγά έτσι ώστε να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 15 -20 λεπτά.

Advertisements

Για την σκορδαλιά με ψωμί
Παίρνουμε την ψίχα από το ψωμί, το κόβουμε και το βάζουμε σε νερό να μουλιάσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε σε γουδί τα καθαρισμένα σκόρδα με το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή και προσθέτουμε σιγά σιγά το ψωμί που έχουμε στραγγίξει, το ελαιόλαδο,τα καρύδια και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.

sidagi.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα