Είναι λαχταριστά και καλύτερα και από γαλλική boulangerie!
Σήμερα σας δείχνουμε πώς θα φτιάξετε λαχταριστά κρουασάν βουτύρου και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο
- 60 ml. γάλα
- 60 ml νερό
- 30 γρ. ζάχαρη
- 12 γρ. μαγιά
- Αλάτι μια πρέζα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά αφού την έχουμε ανακατέψει με νερό και στο τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και στη συνέχεια παίρνουνε τη ζύμη τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε απαλά. Βάζουμε τη ζύμη πάλι σε ένα μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα ανοίγουμε τη ζύμη την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι από την μεγάλη του πλευρά μέχρι να πάρουν όλα την μορφή του κρουασάν. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα βάζουμε σε ταψί φούρνου το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.