Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού; Και φυσικά δεν υπάρχει “πρέπει” αλλά ποιος θα κάνει την κίνηση; Οι απόψεις εδώ διίστανται, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες.
Σε μια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2017 απ’ το Money and SurveyMoney, το 78% των ερωτηθέντων απάντησαν πως οι άνδρες θα έπρεπε να πληρώσουν στο πρώτο ραντεβού. Κι αυτές οι απαντήσεις ήρθα από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Μια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2016 απ’ το Match.com διαπίστωσε ότι το 62% των ανθρώπων που ανήκουν στην κοινότητα LGBTQ πιστεύουν ότι πρέπει να πληρώσει αυτό που σε καλεί για ραντεβού.
Και τελικά…ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;
Σύμφωνα με τον Alex Williamson, επικεφαλής του dating app Bumble μιλώντας στην Huffingtonpost, δήλωσε πως αυτός που ζητά το ραντεβού είναι και αυτός που θα έπρεπε να πληρώσει. Φυσικά, σύμφωνα με τον ίδιο είναι λογικό και οι δύο άνθρωποι να θέλουν να καλύψουν το πόσο. Πάντως, ο Alex σε συμβουλεύει πως αν θέλεις να πληρώσεις, μπορείς να βγάλεις την καλή ή τον καλό σου σε ένα μέρος όπου θα αντέξεις τον λογαριασμό.
Η Talia Goldstein, CEO της εταιρίας matchmakin Three Day Rule, είναι πιο παραδοσιακή.
«Εμείς ενθαρρύνουμε τον άνδρα να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού. Μπορεί να φαίνεται χαζό και ξεπερασμένο σε έναν κόσμο από ισχυρές και ανεξάρτητες γυναίκες αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτήν την παράδοση». Όσο ανεξάρτητος κι αν είσαι, σου αρέσει να σε φροντίζουν ακόμα κι αν είναι να σου πληρώσουν έναν καφέ.
Και μετά το πρώτο ραντεβού;
Αν μετά το πρώτο ραντεβού ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο, και οι δύο άνθρωποι θα πρέπει να “συνεισφέρουν”. Άλλες φορές θα πληρώνει ο ένας, άλλες φορές ο άλλος και μερικές φορές μισά-μισά. Αν ο καλός σου πληρώσει το φαγητό, εσύ μπορείς μετά να πληρώσεις το ποτό ή το εισιτήριο για το σινεμά.
Κανείς δεν κρατάει σκορ, η χειρονομία είναι αυτή που μετράει, ενώ μπορείς πάντα να το συζητήσεις μαζί του, να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής.