Μην χασετε

Ζουμερό κοτόπουλο με κάπαρη και ελιές

Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια.

Εάν θέλετε να φτιάξετε μια σπιτική συνταγή και να γεμίσει το σπίτι όμορφες μυρωδιές, το σημερινό πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια κοτόπουλο
  • 80 γραμμάρια ελιές μαύρες
  • 60 γραμμάρια κάπαρη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisements

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να μην κολλήσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα