Γλυκά τριγωνάκια νηστίσιμα και πανεύκολα.
Για τα τριγωνάκια
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά λάδι
- 10 κουταλιές γλυκό του κουταλιού (όποιο σας αρέσει)
- 2 πακέτα σφολιάτα τετράγωνα
- 2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
Για το σιρόπι*
- 1½ ποτήρι νερό
- 1½ ποτήρι ζάχαρη
*Αν δεν θέλετε να σιροπιάσετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
Advertisements
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κάνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη.Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, νεράκι, το λάδι και το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το γλυκό του κουταλιού.Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο σφολιάτας, βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα και κλείνουμε σε τρίγωνα.Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180º μέχρι να ροδίσουν.Ζεστά όπως είναι μέσα στο ταψί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να τραβήξουν, ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Advertisements