Μην χασετε

Αυτό το γεμιστό ψωμί με τυρί και ζαμπόν θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας

Πραγματικά πολύ εύκολα και με απλά υλικά.

Το σημερινό ψωμί δεν είναι απλά ένα ψωμί, αλλά είναι γεμιστό με τυρί και ζαμπόν και μας ξετρελαίνει.  Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ζεστό νερό
  • 50 γραμμάρια ζεστό γάλα
  • 50 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια αλεύρι Μανιτόμπα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

Advertisements

ζαμπόν και μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υγρά στο μπολ και ζυμώνουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτομε αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί. Ύστερα ζυμώνουμε πάλι και ανοίγουμε τη ζύμη ώστε να τη γεμίσουμε το τυρί και το ζαμπόν και την τυλίγουμε γύρω από τον εαυτό της, όχι όμως πολύ σφιχτά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα