Μην χασετε

9 όμορφα πατώματα κουζίνας που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας εμπνεύσουν

Ίσως το πάτωμα δεν είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν σχεδιάζετε τη νέα σας κουζίνα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να κάνει την διαφορά.

 

Κάποια πατώματα είναι τόσο εντυπωσιακά που δεν αφήνουν το περιθώριο στο βλέμμα να κοιτάξει αλλού. Παρακάτω θα βρείτε 9 από τα πιο όμορφα πατώματα κουζίνας στον κόσμο που θα σας πείσουν πως το πάτωμα της κουζίνα σας είναι μια πολύ καλή επένδυση.

 

Advertisements

Βαμμένα σχέδια

Τα βαμμένα πατώματα ίσως κάποιες φορές δίνουν την αίσθηση ότι είναι πιο «πολύτιμα» απ’ όσο θα θέλατε. Διατηρούν, ωστόσο, το προνόμιο την μοναδικής υφής και μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά πολλά σχέδια.

Τα βαμμένα πατώματα έχουν μοναδική υφή.

Εξάγωνα

Τα εξάγωνα δίνουν πολύ ιδιαίτερο στυλ στα πατώματα και μπορούν να χαρίσουν τη δραματικότητα που λείπει σε κάποιες από τις μοντέρνες κουζίνες. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα δημοφιλή σε ιστορικά σπίτια των περασμένων αιώνων.

Τα εξάγωνα μπορούν να χαρίσουν τη δραματικότητα που λείπει από μια μοντέρνα κουζίνα

Ξύλινα chevron

Το chevron αναφέρεται στον τρόπο που είναι τοποθετημένο το παρκέ. Το μοτίβο αυτό έχει τη δύναμη να μετατρέψει κάθε πάτωμα σε ένα πραγματικό κομψοτέχνημα και είναι ιδανικό για τα μίνιμαλ σπίτια που όμως θέλουν μια πινελιά που να έρχεται σε αντίθεση με την υπόλοιπη διακόσμηση.

Το chevron αναφέρεται στον τρόπο που είναι τοποθετημένο το παρκέ.

Ανοιχτό παρκέ

Το ανοιχτό παρκέ έχει κάτι που κάνει τους χώρους να φαίνονται πολύ ιδιαίτεροι, καθαροί, εκλεπτυσμένοι και ζεστοί. Μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερα… σουηδική ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας.

Το ανοιχτό παρκέ έχει κάτι που κάνει τους χώρους να φαίνονται πολύ ιδιαίτεροι.

Μεγάλες μαρμάρινες πλάκες

Λίγα υλικά έχουν την πολυτέλεια που έχει το μάρμαρο. Για να δημιουργήσετε ένα πολύ πρωτότυπο εφέ χρησιμοποιήστε πολύ μεγάλα κομμάτια στο πάτωμα της κουζίνας σας. Θα μας θυμηθείτε.

Advertisements
Λίγα υλικά έχουν την πολυτέλεια που έχει το μάρμαρο.

Τσιμεντένια πλακάκια με γεωμετρικά σχέδια

Η υφή του τσιμέντου – αν και ακούγεται κρύο στο πρώτο άκουσμα – έχει τη δύναμη να ζεσταίνει τους χώρους. Βάλτε το στην κουζίνα σας και θα δείτε πως αυτόματα ο χώρος θα γίνει πολύ φιλόξενος.

Το τσιμέντο έχει τη δύναμη να ζεσταίνει τους χώρους.

Μοτίβο ψαροκόκκαλο

Είναι ψαροκόκκαλο και όχι chevron! Πάντως όπως και να το ονομάσετε δεν μπορείτε να αρνηθείτε πως είναι από τα ομορφότερα πατώματα.

Το ψαροκόκκαλο είναι από τα πιο όμορφα μοτίβα.

Τεχνική patchwork

Κάτι έχει αυτή η τεχνική και μας αρέσει πολύ. Πρόκειται ουσιαστικά για πλακάκια σε περίεργα σχήματα τα οποία συνδυάζουν πάνω από ένα μοτίβα. Είναι από τις τεχνικές που εγγυώνται ότι από το πάτωμα της κουζίνας σας δεν θα λείπει η πρωτοτυπία.

Κάτι έχει αυτή η τεχνική και μας αρέσει πολύ.

Γεωμετρικά πλακάκια

Τα γεωμετρικά πλακάκια παρόλο που είναι στις «ασφαλείς» επιλογές δεν τους λείπει η κομψότητα και η καλαισθησία. Έχουν τη δύναμη να κάνουν ένα πάτωμα να φαίνεται ζωντανό και πολύ μοντέρνο άρα δοκιμάστε τα άφοβα.

Τα γεωμετρικά πλακάκια είναι κομψά και καλαίσθητα.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα