Τώρα που το καλοκαιράκι φτάνει προς το τέλος του, μια από τις συνήθεις ανησυχίες των γυναικών είναι και το πως να διατηρήσουν το όμορφο και σοκολατένιο μαύρισμα που κατάφεραν να αποκτήσουν. Μην ανησυχείτε λοιπόν, αφού υπάρχει τρόπος να το διατηρήσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο.
1. Προστασία από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου
Ο Νο 1 κανόνας του καλοκαιριού είναι η προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου με τη χρήση αντηλιακού προσώπου, αλλά και σώματος. Το συγκεκριμένο καλλυντικό προϊόν, παρά τον μύθο που επικρατεί για την παρεμπόδιση του μαυρίσματος, δεν χρησιμοποιείται μόνο για την πρόληψη από τυχόν βλάβες στο δέρμα, όπως μελανώματα, κάψιμο και ξεφλούδισμα, αλλά και για την σωστή και φυσική διαδικασία του μαυρίσματος. Γι’ αυτό μην αμελείτε να το χρησιμοποιείτε.
2. Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση του οργανισμού τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για την διατήρηση ενός ομοιόμορφου και ζωντανού μαυρίσματος και αυτό διότι βοηθά τα κύτταρα της επιδερμίδας να ζουν περισσότερο, με αποτέλεσμα το μαύρισμα να επεκτείνει την διάρκεια του.
Έτσι, μιας και η έκθεση στον ήλιο έχει την τάση να αφυδατώνει τον οργανισμό, θα πρέπει να επενδύσετε περισσότερο στην σωστή και πλήρη ενυδάτωση του οργανισμού σας. Μην αμελείτε λοιπόν να πίνετε αρκετά υγρά και κυρίως νερό (τουλάχιστον 7-8 ποτήρια), όπως επίσης να απλώνετε μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν μετά την ηλιοθεραπεία και γενικότερα μετά το μπάνιο σας.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα μπορούσατε να αυξήσετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας και με την χρήση λίγου baby oil ή λίγου ελαιόλαδου μετά το μπάνιο σας.
3. Διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε β-καροτίνη μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του μαυρίσματος, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται όσο περισσότερο μπορεί τις ηλιακές ακτίνες, ενεργοποιώντας την μελανίνη του οργανισμού. Γι’ αυτό καλό θα είναι να εισάγετε στην διατροφή σας τρόφιμα όπως: καρότα, σπανάκι, κρόκο αυγού, τομάτες (που έχουν αντιοξειδωτική δράση), γλυκοπατάτες, βερίκοκα, μάνγκο, μαϊντανό και πεπόνι.
Καθώς επίσης και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α όπως: κρόκο αυγού, βοδινό κρέας, σπανάκι, πεπόνι, μαϊντανό και γάλα.