Μην χασετε

6 όμορφες και μοντέρνες ιδέες για διαχωριστικά εσωτερικού χώρου

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα καινούρια σπίτια είναι το σαλόνι και η κουζίνα να είναι ενιαίος χώρος και όχι δύο ξεχωριστά δωμάτια. Στη περίπτωση αυτή βολεύει πολύ να έχεις ένα μοντέρνο διαχωριστικό χώρου έτσι ώστε να οριοθετούνται καλύτερα οι δύο χώροι σου.

 

Ποια είναι όμως τα κατάλληλα διαχωριστικά που και δε θα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται μικρό και θα διακοσμούν όμορφα τον χώρο σου; Εδώ θα βρεις 6 υπέροχες ιδέες για διαχωριστικά χώρου για σαλόνι-κουζίνα!

6 Όμορφα διαχωριστικά χώρου για το σπίτι!

 

Advertisements

1. Διαχωριστικό χώρου με ράφια!

Αν θες να διαχωρίσεις το σαλόνι από τη κουζίνα σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα έπιπλο με ράφια ή μια βιβλιοθήκη. Καλή ιδέα είναι να διακοσμήσεις τα ράφια με φυτά, βιβλία, κεριά και άλλα διακοσμητικά ενώ μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις για αποθηκευτικό χώρο βάζοντας ψάθινα καλάθια και κουτιά!

 

2. Ξύλινο διαχωριστικό χώρου για μοντέρνο σπίτι!

Πολύ στυλ θα δώσει στον χώρο σου και ένα ξύλινο διαχωριστικό χώρου με κάθετες δοκούς. Έτσι θα δώσεις έντονα τη ψευδαίσθηση δύο διαφορετικών δωματίων ενώ παράλληλα θα έχεις οπτική πρόσβαση από τον έναν χώρο στον άλλον!

Advertisements

 

3. Τζαμαρία ανάμεσα σε σαλόνι-κουζίνα!

Μια minimal επιλογή είναι να οριοθετήσεις το σαλόνι και τη κουζίνα σου χρησιμοποιώντας μια γυάλινη τζαμαρία. Με τη τζαμαρία μάλιστα δε θα μικρύνει ο χώρος σου. Παρόμοια ιδέα είναι να βάλεις έναν τεράστοιο καθρέφτη ή μια συρόμενη πόρτα με καθρέφτη επάνω!

 

4. Τα έπιπλα μπορούν να λειτουργήσουν επίσης ως διαχωριστικά!

Πολλές φορές και τα ίδια μας τα έπιπλα λειτουργούν ως διαχωριστικά χώρου. Για σαλόνι-κουζίνα για παράδειγμα ως διαχωριστικά μπορούν να λειτουργήσουν η τραπεζαρία, ένας γωνιακός καναπές ή ένας πάγκος-μπαρ. Αρκεί μόνο να τα τοποθετήσεις κάθετα προς τον τοίχο έτσι ώστε να οριοθετούν όντως τους δύο χώρους!

 

5. Κουρτίνες για να ξεχωρίσεις το σαλόνι και τη κουζίνα!

Advertisements

Ιδιαίτερη ιδέα είναι η κουρτίνες για διαχωριστικά χώρου. Προτίμησε ελαφριά υφάσματα, ανοιχτά και ουδέτερα χρώματα καθώς και μακριές κουρτίνες που θα κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται μεγάλο και ψηλό.

 

6. Διαχωριστικός τοίχος με πάγκο από γυψοσανίδες!

Καλή ιδέα για το σπίτι σου και ειδικά για έναν μεγάλο χώρο είναι να φτιάξεις έναν επιπλέον διαχωριστικό τοίχο με πάγκο. Αυτή η λεπτομέρεια θα κάνει πολύ μοντέρνο το σαλόνι αλλά και τη κουζίνα σου. Πρόσθεσε ψηλές καρέκλες και στις δύο μεριές του πάγκου και απόλαυσε τη νέα σου γωνιά!

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα