Μην χασετε

6 έξυπνες ιδέες αποθηκευτικού χώρου αν δεν έχεις ντουλάπα

Η ντουλάπα του σπιτιού λύνει το πρόβλημα του αποθηκευτικού χώρου. Ωστόσο, συχνά ένα σπίτι δεν έχει μια μεγάλη ντουλάπα ώστε να χωράνε όλα τα πράγματα. Επομένως, είναι απαραίτητο να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για αποθηκευτικό χώρο.

 

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές όμορφες και χρήσιμες λύσεις για την αποθήκευση των υπαρχόντων σου. Ανακάλυψε λοιπόν 6 ιδέες για αποθηκευτικό χώρο αν δεν έχεις ντουλάπα!

1. Τοποθέτησε καλάθια κάτω από το κρεβάτι

Αν υπάρχει χώρος κάτω από το κρεβάτι σου τότε μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για αποθήκευση. Τοποθέτησε λοιπόν κάτω από το κρεβάτι σου όμορφα καλάθια και αποθήκευσε αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς καθημερινά. Για παράδειγμα, ο χώρος κάτω από το κρεβάτι είναι ιδανικός για την αποθήκευση παπουτσιών και ρούχων που είναι εκτός σεζόν ή ακόμα και για τα σεντόνια σου. Έτσι, πέρα από έναν πρόσθετο χώρο αποθήκευσης θα έχεις και μια κομψή λύση διακόσμησης του δωματίου σου.

Advertisements

 

2. Κρέμασε ρούχα σε ένα μεγάλο καλόγερο

Οι μεγάλοι καλόγεροι είναι ιδανικοί για να κρεμάς πουκάμισα, πανωφόρια ή άλλα ρούχα. Μπορείς μάλιστα να αγοράσεις έναν καλόγερο που να έχει χαμηλά ράφια για παπούτσια. Οι επιλογές που έχεις είναι πολλές: από απλούς μεταλλικούς καλόγερους μέχρι πιο περίτεχνους και στιλάτους. Έτσι, μπορείς να τον ταιριάξεις στο στυλ του δωματίου σου.

 

3. Δημιούργησε ένα συνδυασμό αποθηκευτικών χώρων

Μπορείς να αποθηκεύσεις τα πράγματα σου σε μια αυτοσχέδια ντουλάπα που αποτελείται από το συνδυασμό αποθηκευτικών χώρων. Αυτό είναι πιο απλό απ’ ότι ακούγεται! Μπορείς λοιπόν να τοποθετήσεις δύο συρταριέρες ή μια μεγαλύτερη και πάνω της να στερεώσεις μια μακριά βέργα όπου θα κρεμάς τα ρούχα σου. Αν μάλιστα δε θέλεις όλα να βρίσκονται σε κοινή θέα μπορείς να τα κρύψεις τοποθετώντας μια κουρτίνα. Με τον τρόπο αυτό δε θα καταλάβεις καν ότι δεν έχεις ντουλάπα!

 

Advertisements

4. Τοποθέτησε ράφια πίσω από την πόρτα σου

Αν δεν έχεις ντουλάπα στο δωμάτιο σου πρέπει να σκεφτείς δημιουργικά και να εκμεταλλευτείς κάθε χώρο. Μια λύση αποθήκευσης είναι το να τοποθετήσεις ράφια πίσω από την πόρτα σου. Εκεί θα μπορείς να αποθηκεύσεις μικροπράγματα όπως αξεσουάρ, πιστολάκι, νεσεσέρ. Σίγουρα δεν αποτελεί έναν αποθηκευτικό χώρο με μεγάλη χωρητικότητα αλλά έτσι θα απελευθερώσεις χρήσιμο χώρο από άλλα έπιπλα.

 

5. Χρησιμοποίησε μια στιλάτη σκάλα

Οι σκάλες ως αποθηκευτικός χώρος είναι μια πολύ φρέσκια, στιλάτη αλλά και αποτελεσματική ιδέα. Μπορείς να αποθηκεύσεις εκεί ρούχα που φοράς καθημερινά ή να κρεμάσεις κουβερλί. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της σκάλας είναι ότι πιάνει λίγο χώρο και είναι μια πολύ όμορφη ιδέα διακόσμησης του δωματίου σου. Έτσι, και θα ομορφύνει το δωμάτιο σου και θα έχεις έναν επιπλέον χώρο για αποθήκευση!

 

6. Συνδύασε βέργες και ράφια

Και πάλι ο συνδυασμός διαφόρων μικρών αντικειμένων και υλικών μπορούν να συνθέσουν μια υποτυπώδη ντουλάπα. Τοποθέτησε λοιπόν στο ύψος του προσώπου σου μια βέργα στην οποία θα κρεμάς τα ρούχα. Πάνω και κάτω από αυτή τοποθέτησε μερικά ράφια. Τα κάτω ράφια μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των παπουτσιών σου, ενώ τα ψηλότερα για αξεσουάρ και τσάντες. Έτσι, θα έχεις δημιουργήσει έναν πολύ οικονομικό και ολοκληρωμένο αποθηκευτικό χώρο.

Με τις παραπάνω λύσεις λοιπόν η οργάνωση των ρούχων και των λευκών ειδών θα είναι πολύ πιο εύκολη κι ας μην έχεις μια μεγάλη ντουλάπα!

 

Πηγή

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα