Μην χασετε

6 έξυπνα tips για να μην μυρίζει άσχημα ένα μπάνιο χωρίς παράθυρο

Ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα μπορεί να αποτελεί πρόβλημα για εσάς αλλά εμείς σας έχουμε τη λύση.

Αρκετά σπίτια έχουν μπάνιο χωρίς παράθυρα. Αυτό σημαίνει πως το μπάνιο αυτό συνήθως μυρίζει έντονα για περισσότερη ώρα και αναπτύσσει περισσότερη υγρασία και μούχλα στους τοίχους. Αν το δικό σας μπάνιο δεν έχει παράθυρα δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό ανεμιστήρα

Μετά από ένα μπάνιο ή ντους βάλτε τον ανεμιστήρα στην πρίζα και αφήστε τον για λίγη ώρα στο μπάνιο με ανοιχτή την πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο οι τοίχοι και το πάτωμα θα στεγνώσουν και η υγρασία που δημιουργήθηκε από το μπάνιο θα εξαφανιστεί.

Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα

Αν το μπάνιο σας έχει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και δεν έχετε παράθυρα τότε ένας αφυγραντήρας θα βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα. Υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά οικονομικοί αφυγραντήρες και μπορείτε να βρείτε καλής ποιότητας συσκευές ακόμα και με 30 ευρώ.

Advertisements

Tip: Μετά από κάθε μπάνιο απλώστε πετσέτες και πατάκια στο μπαλκόνι για να στεγνώσουν καλά και φροντίστε να αλλάζετε πετσέτες τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Επίσης αφήστε για λίγα λεπτά την κουρτίνα ανοιχτή για να φύγει η υγρασία από την μπανιέρα και στη συνέχεια κλείστε την για να μπορέσει να στεγνώσει και η ίδια η κουρτίνα πιο εύκολα.

Μαγειρική σόδα και ξίδι

Για τις δυσάρεστες μυρωδιές σε μπάνιο χωρίς παράθυρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι και μαγειρική σόδα. Βάλτε σε ένα όμορφο βάζο (μας ενδιαφέρει να διώξετε τις μυρωδιές χωρίς να αλλοιώσετε την όμορφη διακόσμηση του μπάνιου σας) λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα και τοποθετήστε το βάζο πάνω στον πάγκο και δίπλα στον νεροχύτη σας. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα απορροφηθούν.

Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας παράγεται βιομηχανικά από τις αρχές του 19ου αιώνα και είναι μια ένωση με τεράστια χρησιμότητα στην ιατρική, στη φαρμακευτική αλλά και σε άλλες επιστήμες. Για να διώξετε δυσάρεστες οσμές βάλτε λίγο ενεργό άνθρακα μέσα σε ένα όμορφο δοχείο και αφήστε το στο μπάνιο. Όλες οι δυσάρεστες οσμές θα φύγουν μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να βρείτε ενεργό άνθρακα σε pet shops ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Tip: Φροντίστε να κατεβάζετε το καπάκι της τουαλέτας κάθε φορά που την χρησιμοποιείτε. Και προσέξτε να τραβάτε το καζανάκι αφού πρώτα κατεβάσετε το καπάκι.

Άρωμα φρεσκάδας

Χρησιμοποιήστε ένα απλό κερί σόγιας για να καταπολεμήσετε τις δυσάρεστες οσμές. Ανάψτε το κεράκι πριν χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα και σβήστε το με το που τελειώσετε. Όλο το μπάνιο θα μοσχομυρίσει και οι άσχημες μυρωδιές θα φύγουν.

Advertisements

Tip: Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί χλωρίνη στην τουαλέτα για να διώχνει τις δυσάρεστες οσμές. Η χλωρίνη σίγουρα θα εξουδετερώσει τις μυρωδιές αλλά θέλει προσοχή ώστε να μην την εισπνέετε και να μην ρίχνετε μεγάλη ποσότητα. Αν η πόλη σας δεν έχει πολύ καλό σύστημα ύδρευσης η πολλή χλωρίνη θα σκοτώσει τα υγιή βακτήρια που υπάρχουν στην αποχέτευσή σας. Επίσης, αν επιλέξετε τη χλωρίνη για καταπολέμηση των οσμών μην χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο φυσικό- ή μη- απορρυπαντικό (όπως το ξίδι) γιατί η ανάμειξή τους μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα.

Χρησιμοποιήστε φυτά

Τα αρωματικά σπρέι δεν είναι η καλύτερη λύση για να διώξετε δυσάρεστες μυρωδιές. Τα αρωματικά σπρέι δίνουν ωραίο άρωμα στο μπάνιο σας στιγμιαία αλλά δεν διώχνουν εντελώς τις οσμές. Η καλύτερη και πιο φυσική λύση είναι τα φυτά. Δύο φυτά που απορροφούν γρήγορα τις άσχημες οσμές είναι η φτέρη και τα κρίνα.

spirossoulis.com

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα