Μην χασετε

5 τρόποι για να αποθηκεύσετε τις κονσέρβες και τα βαζάκια σας

Οι κονσέρβες υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και είναι μία πολύ καλή λύση για γρήγορα και υγιεινά γεύματα, ειδικά αν δουλεύετε πολλές ώρες και δεν έχετε πάντα τον χρόνο να μαγειρέψετε. Αποτελούν επίσης ένα ιδανικό βραδινό σνακ.

Ειδικά αν ανήκετε σε μία οικογένεια με πολλά μέλη, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε αρκετές αποθηκευμένες κονσέρβες στο σπίτι σας. Αντί να τις στοιβάζετε απλώς στο ντουλάπι, συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 5 εναλλακτικούς τρόπους για την αποθήκευσή τους. Δεν είναι απλώς πρακτικοί, αλλά θα χαρίσουν και στυλ στην κουζίνα σας.

Σταντ εντύπων 

Να ένας πολύ έξυπνος τρόπος να αποθηκεύσετε τις κονσέρβες σας: προμηθευτείτε μερικά σταντ εντύπων και τοποθετήστε τα σε κάποιον πάγκο της κουζίνας. Είναι ένας ευφάνταστος και πολύ πρακτικός τρόπος για να αποθηκεύσετε τις κονσέρβες και παράλληλα θα προσθέσουν στον χώρο μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά.

Προμηθευτείτε μερικά σταντ εντύπων και τοποθετήστε τα σε κάποιον πάγκο της κουζίνας.

Στο συρτάρι

Διαθέστε ένα συρτάρι αποκλειστικά για την αποθήκευση κονσερβών και γεμίστε το με βαζάκια. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα πρακτική αν κονσερβοποιείτε οι ίδιοι τα προϊόντα σας. Γράψτε στο καπάκι το περιεχόμενο του κάθε βάζου έτσι ώστε να γνωρίζετε με την πρώτη ματιά ποιο βαζάκι θα σηκώσετε.

Advertisements
Διαθέστε ένα συρτάρι αποκλειστικά για την αποθήκευση κονσερβών.

Με organizer στο ντουλάπι

Μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε organizers στο ντουλάπι σας, όπως συμβαίνει στην παρακάτω φωτογραφία, και να βάλετε τις κονσέρβες σας οριζόντια. Είναι μία πολύ πρακτική λύση αν έχετε μεγάλη ποσότητα να αποθηκεύσετε καθώς θα σας εξοικονομήσει αρκετό χώρο. Ιδανική για όσους διατηρούν κονσέρβες για τα κατοικίδιά τους!

Μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε organizers στο ντουλάπι σας.

Αυτοσχέδια χαρτόκουτα

Ευκαιρία για ένα γρήγορο diy! Προμηθευτείτε χάρτινα κουτιά (μπορείτε να τα βρείτε δωρεάν σε κάποιο σούπερ μάρκετ ή να αγοράσετε μερικά) και επενδύστε τα εξωτερικά με διακοσμητικό χαρτί. Τα κουτιά θα πρέπει να έχουν το μέγεθος των κονσερβών. Στην συνέχεια αφήστε κενό στο μπροστινό μέρος – όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Βάλτε ένα ταμπελάκι που αναγράφει το περιεχόμενο και… τελειώσατε.

Προμηθευτείτε χάρτινα κουτιά και επενδύστε τα εξωτερικά με διακοσμητικό χαρτί.

Βάση μπαχαρικών

Μια βάση μπαχαρικών είναι φυσικά χρήσιμη για τα μπαχαρικά σας, αλλά μπορείτε να αποθηκεύσετε πάνω της και τις κονσέρβες σας. Είναι ένας έξυπνος και γρήγορος τρόπος αποθήκευσης που θα τις φέρει σε κοινή θέα και θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν διακοσμητικά για την κουζίνα σας!

 

Είναι ένας έξυπνος και γρήγορος τρόπος αποθήκευσης.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα