Μην χασετε

4 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε εύκολα την ταπετσαρία σας

Η αφαίρεση της ταπετσαρίας είναι από αυτά τα πράγματα που όταν αποφασίζετε να το κάνετε δεν ακούγεται δύσκολο – μέχρι να το δοκιμάσετε.  Αν δεν έχετε μια ταπετσαρία ειδική στο να  αφαιρείται εύκολα, είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε στο μέσο μιας σκληρής μάχης που αποτελείται από δύο αντίθετες δυνάμεις – τον τοίχο και την ταπετσαρία.

Εμείς, ωστόσο, είμαστε εδώ για να σας πούμε ποια είναι τα όπλα που χρειάζεστε για να κερδίσετε τη μάχη αυτή. Έχετε 3 βασικές επιλογές.

Διαλυτικά

Τα χημικά διαλυτικά αφαίρεσης της ταπετσαρίας μπορεί να ακούγονται επικίνδυνα, αλλά τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα (ή έστω αρκετά από αυτά) είναι μη τοξικά και δεν μυρίζουν. Ωστόσο, μην νομίζετε ότι θα σας προσφέρουν τη μαγική λύση. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης ταπετσαρίας που λέγεται «scorer», να ψεκάσετε το διαλυτικό και να αφαιρέσετε προσεκτικά την ταπετσαρία με μια σπάτουλα. Έχετε υπόψη σας πως το κόστος θα ανέβει αν έχετε πολλά δωμάτια.

Τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα είναι μη τοξικά και δεν μυρίζουν.

 

Advertisements

Νερό

Η απευθείας εφαρμογή ζεστού νερού πάνω στην ταπετσαρία είναι μια δημοφιλής και αρκετά λειτουργική τεχνική. Είναι επίσης και η πιο οικονομική, καθώς το κόστος περιορίζεται στην αγορά ενός μπουκαλιού ψεκάσματος, ενός scorer και μιας σπάτουλας. Το αρνητικό είναι πως ο ψεκασμός νερού πάνω στην ταπετσαρία κρύβει τον κίνδυνο να προκαλέσετε βλάβη στον τοίχο γιατί είναι δύσκολο να ελέγξετε την ποσότητα.

Η απευθείας εφαρμογή ζεστού νερού πάνω στην ταπετσαρία είναι μια δημοφιλής και αρκετά λειτουργική τεχνική.

 

Ατμός

Η αφαίρεση ταπετσαρίας με ατμό συνδυάζει τα πιο δυνατά στοιχεία και από τις δύο παραπάνω μεθόδους: το νερό και την θερμότητα. Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για ταπετσαρίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Όπως και με τις προηγούμενες τεχνικές, θα πρέπει να περάσετε την ταπετσαρία με το scorer πριν ξεκινήσετε. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε πως είναι απαραίτητος ένας ατμοκαθαριστής και το κόστος αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα δύο προηγούμενα.

Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για ταπετσαρίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

 

Scorer

Όποια τεχνική και να χρησιμοποιήσετε, υπάρχει ένα απαραίτητο βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε και αυτό είναι πως πρώτα η ταπετσαρία πρέπει να «τρυπηθεί» ελαφρά πριν αφαιρεθεί.  Μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι ή κάποια ξυράφι γιατί είναι αδύνατο να υπολογίσετε το βάθος που θα την τρυπήσετε. Προμηθευτείτε ένα scorer. Θα το βρείτε σε δύο τύπους: χειρός και ρολό. Το ρολό είναι προτιμότερο (αν και πιο ακριβό). Έχει πάνω δοντάκια τα οποία κάνουν εκατοντάδες μικρές τρύπες πάνω στην ταπετσαρία σας. Αυτό θα βοηθήσει στον να απορροφηθεί καλύτερα όποιο υλικό και να χρησιμοποιήσετε για την αφαίρεσή της.

Advertisements
Scorer χειρός.

Εξοπλιστείτε, λοιπόν, με τα παραπάνω και επιλέξτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τη δική σας ταπετσαρία!

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα