Μην χασετε

3 βήματα για να πλύνετε αποτελεσματικά την ηλεκτρική κουβέρτα με ασφάλεια

Καθώς η συχνή χρήση οποιουδήποτε αντικειμένου που περιλαμβάνει ύφασμα και βρίσκεται πάνω σου θέλεις να είναι καθαρό, είναι λογικό να έχεις αναρωτηθεί αν και πώς μπορεί να πλυθεί η ηλεκτρική σου κουβέρτα.

Αρχικά, διάβασε τις οδηγίες πλύσης της, βεβαιώσου ότι έχει κρυώσει και να μην την πλύνεις διπλωμένη.

Πιο αναλυτικά, διάβασε τα παρακάτω βήματα:

Πλύνε την στο χέρι

Ξεκινώντας, βεβαιώσου ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι εκτός πρίζας και ότι έχεις αφαιρέσει τον αποσπώμενο διακόπτη. Έπειτα, γέμισε την μπανιέρα σου με χλιαρό νερό (όχι ζεστό) και χρησιμοποίησε ένα ήπιο απορρυπαντικό. Ανακάτεψε απαλά με το χέρι, άφησε την κουβέρτα σου να μουλιάσει για μερικά λεπτά και ξέπλυνε. Μην τη στύψεις, απλώς πίεσε την με απαλές κινήσεις για να φύγει το πολύ νερό.

Advertisements

Στο πλυντήριο

Αφού αφαιρέσεις και πάλι τα καλώδια, βρέξε την κουβέρτα με κρύο νερό πριν τη βάλεις στο πλυντήριο και χρησιμοποίησε και πάλι ήπιο απορρυπαντικό ρυθμίζοντας το πλυντήριο στο πιο απαλό πρόγραμμα, χωρίς στύψιμο. Αφήστε τη να πλυθεί το πολύ για 3 λεπτά, βγάλ’την προσεκτικά και ξέπλυνέ τη με κρύο νερό.

Στέγνωσε την καλά

Είναι καλύτερο να την αφήσεις να στεγνώσει φυσικά. Άπλωσέ τη σε μία ανοιγμένη απλώστρα και θυμήσου ότι πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν την ξαναχρησιμοποιήσεις.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα