Μην χασετε

3 έξυπνοι και πρωτότυποι τρόποι για να κρύψετε τα καλώδια πίσω από το γραφείο

Χρησιμοποιώντας ένα γραφείο και έχοντας τοποθετήσει πάνω του ηλεκτρικές συσκευές, όπως έναν ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα αξεσουάρ του, είναι αναπόφευκτο να μην δημιουργηθεί μια μάζα μπερδεμένων καλωδίων πίσω από αυτό.

Το θέαμα, όμως, των μη τακτοποιημένων καλωδίων, όπως είναι φυσικό, έρχεται σε αντίθεση με την υπόλοιπη αισθητική του σπιτιού. Γι’ αυτό σας προτείνουμε ένα τρικ για να τα εμφανίζετε και να τα εξαφανίζετε σαν μάγοι με μια μόνο κίνηση, κάθε φορά που το επιθυμείτε εσείς.

Πλάτη γραφείου

Τη λύση έρχεται να δώσει ένα κομμάτι ύφασμα. Μετρήστε τις διαστάσεις του γραφείου σας και με βάση αυτές αγοράστε από ένα κατάστημα με υφάσματα ένα μονόχρωμο και χοντρό ύφασμα που να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού. Αν οι τοίχοι σας είναι λευκοί και το έπιπλο του γραφείου σας σε έντονο, σκούρο χρώμα επιλέξτε ένα μαύρο ύφασμα για μεγαλύτερη αντίθεση.

Το ύφασμα που θα τοποθετήσετε θα τραβάει τα βλέμματα, χωρίς κανείς να γνωρίζει οτι πίσω από αυτό κρύβονται τα αντιαισθητικά και ενοχλητικά καλώδια των συσκευών σας.

Advertisements

Για να το κρεμάσετε και να καλύψετε, εκτός από τα καλώδια, και την πλάτη του γραφείου σας, χρησιμοποιήστε λωρίδες σκράτς που πουλάνε με το μέτρο σε καταστήματα με εργαλεία και είδη σπιτιού.

Κολλήστε με ταινία διπλής επικολλήσεως την μια όψη του σκρατς περιμετρικά γύρω από το γραφείο.

Ράψτε την άλλη όψη του σκρατς περιμετρικά πάλι και στις 4 γωνίες του υφάσματος και κολλήστε το με αυτόν τον τρόπο γύρω από το γραφείο. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να το ξεκολλήσετε, να το αφαιρέσετε και να το πλύνετε.

Κουρτίνα γραφείου

Αν θέλετε το ύφασμα που θα τοποθετήσετε να μην είναι σε απόλυτη ευθεία και εντελώς ίσιο, αλλά να μοιάζει με κουρτίνα, τότε χρειάζεται να προσέξετε το εξής. Μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου που θέλετε να καλύψετε και να τοποθετήσετε το ειδικό ύφασμα για κουρτίνες που μπορείτε να προμηθευτείτε σε μαγαζιά με υφάσματα και αγοράστε 1 μέτρο επιπλέον από τις διαστάσεις που υπολογίσατε.

Advertisements

Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε τις σούρες και την κίνηση που έχουν οι κλασικές κουρτίνες.  Κολλήστε την κουρτίνα με τον ίδιο τρόπο που θα κολλούσατε και ένα απλό κομμάτι ύφασμα, χρησιμοποιώντας σκρατς δηλαδή. Αν οι τοίχοι σας είναι βαμμένοι σε έντονο και σκούρο χρώμα και τα έπιπλα σας σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις, προτιμήστε το ύφασμα που θα επιλέξετε να είναι σε αποχρώσεις του γκρι ή του μπεζ για μεγαλύτερη αντίθεση, αλλά και αρμονία, με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου.

Ταπετσαρία

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ιδέα για να καλύψετε κάθε καλώδιο, κάθε συσκευής, όπως την τηλεόραση ή το ενυδρείο σας σε κάθε έπιπλο και εκτός από το γραφείο σας. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα με έναν από τους παραπάνω τρόπους, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι ταπετσαρίας στον χώρο ακριβώς κάτω από το τραπέζι ή το γραφείο για να καλύψετε τα καλώδια που κρέμονται. Μετρήστε τις διαστάσεις του επίπλου και προμηθευτείτε ένα κομμάτι ταπετσαρίας στις ίδιες διαστάσεις.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε 5 με 10 εκατοστά γύρω από κάθε πλευρά του κομματιού ταπετσαρίας που θα κόψετε για να κολλήσετε στο σημείο αυτό το σκρατς με το οποίο θα κολλήσετε την ταπετσαρία ύστερα στο γραφείο.

Για ένα πιο παιχνιδιάρικο, φωτεινό και χαρούμενο αποτέλεσμα διαλέξτε μια ταπετσαρία με περισσότερα από ένα χρώματα και σε περίεργα μοτίβα, όπως κάθετες, οριζόντιες ρίγες ή ρόμβους.

Φροντίστε τα χρώματα που θα επιλέξετε να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού και να κάνουν αντίθεση για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό και πρωτότυπο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα