Μην χασετε

25 υπέροχες ιδέες για ταπετσαρίες οροφής που θα σας εμπνεύσουν

Η χρήση της οροφής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λεπτομέρειες στην εσωτερική διακόσμηση. Ποιος θέλει ένα συνηθισμένο ταβάνι όταν μπορείτε να το καλύψετε με κόντρα πλακέ, ξύλο ακόμη και ταπετσαρία; Η κάλυψη του με ταπετσαρία προσφέρει μοναδικά μοτίβα και όψεις και ένα τέτοιο έργο δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Αλλά πριν ξεκινήσετε, πρέπει να ξέρετε μερικά πράγματα.

 

Επιλογή ταπετσαρίας

Επιλέξτε τον σωστό τύπο ταπετσαρίας. Εάν θεωρείτε ότι μπορεί να την βαρεθείτε, επιλέξτε αφαιρούμενη ταπετσαρία. Η αφαίρεση της παραδοσιακής ταπετσαρίας από τον τοίχο είναι αρκετά δύσκολη, οπότε στο ταβάνι μπορεί να είναι εξοντωτική.

Διαλέξτε προσεκτικά το χρώμα και το σχέδιο. Οι σκουρότερες αποχρώσεις είναι επιθυμητές αν θέλετε να αποκτήσετε μια πιο ζεστή αίσθηση. Από την άλλη πλευρά, τα ανοιχτά χρώματα μπορούν να κάνουν τα μικρότερα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και οι μεταλλικές αποχρώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκλαση του φωτός σε περιορισμένους χώρους. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα σχέδιο μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Τα σχέδια μεγαλύτερης κλίμακας, με επανάληψη 30 εκατοστών ή περισσότερο, είναι ευκολότερα στο μάτι. Ωστόσο, τα σχέδια μικρότερης κλίμακας κρύβουν ευκολότερα τις ατέλειες στην τοποθέτηση, ιδιαιτέρα αν το κάνετε για πρώτη φορά.

Advertisements

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

Προετοιμασία

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τοποθετήσετε ταπετσαρία στο ταβάνι. Απαιτείται σημαντική προετοιμασία πριν την τοποθέτηση. Αρχικά, επιδιορθώστε τυχόν ρωγμές ή ατέλειες στην οροφή με στόκο ή υλικό αρμολόγησης και τρίψτε με γυαλόχαρτο. Αφαιρέστε τυχόν φωτιστικά ή αεραγωγούς (βεβαιωθείτε ότι τα έχετε αποσυνδέσει πρώτα από το ρεύμα).

Καθαρίστε την οροφή, χρησιμοποιώντας ένα ξεσκονόπανο σε έναν μακρύ κοντάρι για να αφαιρέσετε όλη την αρχική σκόνη. Περάστε το ταβάνι για δεύτερη φορά με ένα πανί και ασταρώστε. Χρησιμοποιήστε ειδικό αστάρι για ταπετσαρία και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 48 ώρες (ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή). Αυτό θα συμβάλει στην αποφυγή ζημιών στους τοίχους σας κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης της ταπετσαρίας.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα