Μην χασετε

17 εναλλακτικές ιδέες κάδρων για να κάνετε την διαφορά στην διακόσμηση του σπιτιού σας

Συνηθίζεται τους τοίχους των σπιτιών, σχεδόν κάθε δωματίου, να τους διακοσμούμε με κάδρα. Επίσης, συνηθίζεται να εγκλωβιζόμαστε στα συνηθισμένα. Το περιεχόμενο ενός κάδρου μπορεί να διαφέρει και δεν εννοούμε τη θεματολογία αλλά το περιεχόμενο.

 

Chinoiserie

Οι Chinoiserie ταπετσαρίες είναι ιδιαίτερες και για πολλούς υπερβολικές για να επενδυθούν πάνω σε έναν ολόκληρο τοίχο. Μπορείτε, όμως, να εντάξετε στον τοίχο του καθιστικού σας ένα τρίπτυχο με χρυσά λεπτής πατούρας κάδρα και μέσα να βάλετε κομμάτια από Chinoiserie ταπετσαρίες.

Η ροκοκό αισθητική του 18ου αιώνα θα είναι εκπληκτική επιλογή για το καθιστικό σας.

 

Advertisements

Συμβουλή: Το μέγεθος των κάδρων θα πρέπει να είναι ανάλογο με το μέγεθος του τοίχου στον οποίο θα μπουν. Αν ο χώρος του καθιστικού σας είναι μεγάλος τότε μη διστάσετε να βάλετε μεγάλα κάδρα.

Μεταξωτά φουλάρια

Ένα παλιό αγαπημένο σας μεταξωτό φουλάρι ή ακόμη και ένα μικρότερο μαντίλι που η φθορά του έγινε εμφανής και τα σημάδια του χρόνου κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τρυπούλες και τραβήγματα μπορεί εύκολα να γίνει το θέμα ενός κάδρου.

Τα παλιά μεταξωτά φουλάρια συνήθως έχουν ζωηρά χρώματα και εξαιρετικά μοτίβα αφού έχουν σχεδιαστεί για να κοσμούν το λαιμό.

Χειρόγραφα

Μια χειρόγραφη επιστολή, καρτ ποστάλς με αφιερώσεις ή ένα σημαντικό έγγραφο συναισθηματικής αξίας μπορεί να αποτελέσει το θέμα ενός κάδρου. Η τοποθέτηση αυτών σε ένα σημείο οπτικά εύκολα προσβάσιμο θα αναβιώνει το συναίσθημα πίσω από το μήνυμα.

Μια διαυγής γυάλινη κορνίζα θα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Χαρτοπετσέτες

Πολλές φορές οι χαρτοπετσέτες πολυτελείας έχουν υπέροχα χρώματα και σχέδια. Μερικές από αυτές μπορεί να αποτελέσουν το θέμα ενός κάδρου. Δημιουργήστε μια μικρή συστάδα με κάδρα ίδιου μεγέθους και χρώματος και βάλτε μέσα μερικές από τις χαρτοπετσέτες με τα αγαπημένα σας σχέδια. Η όψη τους σε τίποτε δεν θα θυμίζουν τον αρχικό σκοπό της ύπαρξής τους.

Η χαρτοπετσέτες πολυτελείας για πολλούς αποτελούν αντικείμενο συλλογής.

 

Advertisements

Χάρτες

Για το υπνοδωμάτιο σας μπορείτε να επενδύσετε σε έναν παλιό χάρτη πόλεως. Το μυστήριο γύρω από την ύπαρξή του θα ιντριγκάρει κάθε παρατηρητή. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να χρησιμοποιηθεί χρυσό κάδρο και το εφέ της σέπια για το τύπωμα έτσι ώστε να αποδεικνύεται η παλαιότητά του.

Η έλλειψη μερικών σημείων του χάρτη θα προσθέσει περισσότερο στιλ στο μυστήριο του κάδρου σας.

Υφάσματα

Ρετάλια από παλιά υφάσματα μπορούν επίσης να γίνουν το θέμα ενός κάδρου. Η πλαισίωσή τους από ένα κάδρο θα αλλάξει αμέσως τον χώρο και θα τον φωτίσει.

Χρησιμοποιείστε υφάσματα με ιδιαίτερες υφές που θα προκαλέσουν την απορία των παρατηρητών για το τι θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα στο κάδρο σας.

Σακούλες

Οι σακούλες ορισμένων καταστημάτων είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις κρατούν ως ενθύμιο ειδικότερα αν πρόκειται για σακούλες που αναγράφεται επάνω η εμπορική ονομασία μιας εταιρείας ή κάποια ονομασία μιας εταιρείας του εξωτερικού.

Οι σακούλες μπορούν να μπουν σε κάδρο καταλαμβάνοντας τον χώρο ολόκληρου του κάδρου ή ένα μέρος αυτού βάζοντας ένα χρώμα ως background που να έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με αυτή των χρωμάτων της σακούλας.

Φύση

Ένα κομμάτι ενός κλαριού μπορεί εύκολα να γίνει το θέμα ενός δίπτυχου, ειδικότερα αν πρόκειται για μια εξοχική κατοικία. Θα χρειαστεί μονάχα να καθαρίσετε καλά τα κλαριά και να τα κόψετε έτσι ώστε η οπτική τους να φανερώνει την απόλυτη συνέχεια τους.

Μια εξαιρετική επιλογή για εξοχικές κατοικίες.

Κάδρο στο κάδρο

Ένα μεγάλο κάδρο μπροστά από ένα γραφείο που βρίσκεται σε χώρους διπλής χρήσης, όπως αυτό του καθιστικού θα ήταν μια καλή επιλογή καθώς το κάδρο θα οριοθετήσει τον χώρο του γραφείου ενώ ταυτόχρονα θα δώσει μια μοντέρνα εικόνα του συνδυασμού.

Χρησιμοποιήστε διάφορα πράγματα μέσα σε ένα άδειο κάδρο πάνω από το γραφείο σας όπως επιπλέον κάδρα και σειρές σημειώσεων.

Κοσμήματα

Ένα κάδρο που θα περιέχει στο εσωτερικό του μερικά από τα κοσμήματά σας πάνω στο μπουντουάρ σας θα είναι ένα υπέροχο έκθεμα. Πέρα από την αισθητική των εκθεμάτων η εξοικονόμηση χρόνου κατά τη διάρκεια μιας εξόδου θα σας φανεί ως μια έξυπνη επιλογή.

Τοποθετήστε μέσα στο κάδρο σκουλαρίκια ή καρφίτσες πέτου. Τα σχέδια και οι λάμψεις τους θα χαρίσουν αμέσως στο χώρο του υπνοδωματίου σας την εικόνα μιας βιτρίνας κοσμηματοπωλείου.

Φυτά

Η φύση στον τοίχο του σπιτιού είναι μια πρωτότυπη ιδέα που στα εγχώρια δεδομένα άργησε να έρθει. Κάντε την αρχή και βάλτε μερικά μικρής ανάπτυξης φυτά σε κάδρα.

Συμπληρώστε με κάδρα που θα περιέχουν πληροφορίες γύρω από τα φυτά που επιλέξατε.

Φύλλα

Ένα μικρό ανθολόγιο με φύλλα από διάφορα φυτά που το σχήμα τους παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπορεί να αποτελέσει το θέμα μερικών κάδρων. Η μοναδικότητα τους θα είναι ξεχωριστή.

Advertisements
Διαυγείς γυάλινες επιφάνειες μέσα σε κάδρα μπορούν να φιλοξενηθούν μπροστά από ένα παράθυρο ενός φωτεινού χώρου.

Είδη προσωπικής περιποίησης

Τον τοίχο του μπάνιου του σπιτιού σας μπορείτε να τον διακοσμήσετε με κάδρα που θα περιέχουν παλιά είδη προσωπικής περιποίησης. Σε παλαιοπωλεία ή καταστήματα με είδη διακόσμησης μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους αντικείμενα και να τα βάλετε μέσα σε κάδρα.

Χρησιμοποιήστε περισσότερα από ένα κάδρα και φτιάξτε μια μικρή έκθεση μέσα στο μπάνιο σας.

 

Συνταγές

Με την ίδια λογική μπορείτε τον τοίχο της κουζίνας σας να τον διακοσμήσετε βάζοντας κάδρα διαφόρων μεγεθών, ενός όμως χρώματος, και να βάλετε μέσα χειρόγραφες συνταγές φαγητών ή γλυκών που έχουν περάσει στα χέρια σας από προηγούμενες γενιές του γενεαλογικού σας δέντρου.

Λευκά κάδρα με λευκό background θα αποτελέσει την καταλληλότερη επιλογή για τις χειρόγραφες συνταγές στην κουζίνα σας.

Ρούχα

Στο παιδικό υπνοδωμάτιο μπορείτε να κρεμάσετε ένα κάδρο με τα βαπτιστικά ρούχα του παιδιού ή των παιδιών σας. Τα παιδικά ρούχα γενικότερα παρουσιάζουν μεγάλο συναισθηματικό ενδιαφέρον τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά μεγαλώνοντας.

Τα παιδικά ρούχα χρησιμοποιούνται ελάχιστα και σε μικρό χρονικά διάστημα χάνουν τη χρησιμότητά τους λόγω της ανάπτυξης των παιδιών.

Βινύλιο

Οι παλιοί δίσκοι από βινύλιο σπάνια πια χρησιμοποιούνται παρά μόνο από τους απαιτητικούς του ήχου. Ωστόσο, τα εξώφυλλα των δίσκων πάντα είχαν ενδιαφέρον καθώς αποτελούσαν ένα μέσο προώθησης την εποχή όπου κυκλοφορούσαν αφού τα προωθητικά εργαλεία του marketing τότε ήταν απειροελάχιστα σε σχέση με σήμερα. Δημιουργήστε μια σύνθεση από τους αγαπημένους σας δίσκους  και διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού σας.

Δώστε πάλι ζωή στους παλιούς αγαπημένους σας δίσκους.

Παραλία

Δώστε ένα καλοκαιρινό αέρα στη διακόσμησή σας χρησιμοποιώντας ένα κάδρο που μέσα θα περιέχει στοιχεία από τη θάλασσα ή την παραλία. Μπορείτε από ένα κορδόνι να κρεμάσετε μερικούς αστερίες και να στερεώσετε τα κορδόνια καρφώνοντάς τα από την πίσω πλευρά ενός κάδρου.

Χρησιμοποιήστε ένα απλό κάδρο και βάψτε το λευκό ή γαλάζιο, δηλαδή τα χρώματα που παραπέμπουν στη θάλασσα.

 

πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα