Συνηθέστερες είναι οι λίστες με τα αντρικά χαρακτηριστικά (καφρίλες τα ονομάζουν ενίοτε) που ξενερώνουν τις γυναίκες.
Δεν είναι λίγα όμως και τα γυναικεία μαργαριτάρια ή αδεξιότητες που φαίνονται χοντρά υπό την ανδρική σκοπιά…
Τα μπινελίκια
Δεν υπάρχει αποκρουστικό από αυτό που τείνει να γίνει τώρα τελευταία της μόδας. Για την νταλικοποίηση της γυναίκας ο λόγος, εκεί όπου ο βόθρος που βγάζει από το στόμα είναι ικανή να μηδενίσει τη θηλυκότητά της και τη λίμπιντό σου. Το μόνο χειρότερο από το να την ακούς να βρίζει τρίτους μπροστά σου, είναι να την πετύχεις να μιλάει με τις φιλενάδες της και το στόμα της να γίνεται χειρότερο και από αυτό του Ιωαννίδη σε τάιμ άουτ με την ομάδα του να βρίσκεται 20 πόντους πίσω.
Η καθαριότητα
Πέρα από την ατομική υγιεινή, αυτονόητη πρέπει να είναι και η αφοσίωση στον τομέα της καθαριότητας μέσα στο σπίτι. Και πολλές φορές δεν είναι. Δεν υπάρχει χειρότερο από τον σουφραζετισμό που βγάζουν όταν απλά κάθονται σε έναν καναπέ χωρίς να κάνουν τίποτα, θεωρώντας πως οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι για την αφεντιά τους. Έλα να τις κάνουμε παρέα ρε κοπέλα μου στην τελική, αφού εδώ ζούμε και εδώ περνάμε το χρόνο μας. Ξεκούνα!
Ο παρτακισμός
ΟΚ, να θέλει τα δώρα της, αλλά να σου κάνει κιόλας ε; Να γουστάρει να την κερνάνε, αλλά να βάζει και το χεράκι της στην τσέπη έστω κι αν έχετε βγει στην τελευταία ταβέρνα που υπάρχει. Ο άντρας προσέχει τη γυναίκα και καλά κάνει, σιχαίνεται όμως όταν τη βλέπει πως εκείνη δεν ανταποδίδει.
Ο ωχαδερφισμός
Μπορεί ο δικός μας ο κόσμος να γκρεμίζεται και να είμαστε ένα βήμα από το να το ρίξουμε στον Καρρά με τρία μπουκάλια ουίσκι αγκαζέ, αλλά αυτές δεν χαμπαριάζουν. «Δεν με πήρες τηλέφωνο, δεν μου έστειλες μήνυμα, δεν με προσέχεις, δεν, δεν, δεν…». Μην τολμήσεις να γυρίσεις και να της πεις ότι δεν σε νιώθει και δεν σε καταλαβαίνει. Εκεί είναι που το Εγώ της θα θιχτεί και η μουρμούρα θα λάβει τη μορφή της Αριάδνης. Όχι της κόρης του Μίνωα. Του κυκλώνα.
Το «χρέωμα»
Κι όταν μιλάμε για χρέωμα εννοούμε την κάθε είδους ενοχοποίηση. Την ενοχοποίηση για το οτιδήποτε: που θα βγεις με τους φίλους σου, που δεν την καταλαβαίνεις, που δεν της δίνεις όσα πρέπει, που δεν περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί. Δυσκολεύονται να καταλάβουν πως δεν γίνεται να είμαστε συνέχεια στην τσίτα για να αποφύγουμε την πιθανότητα να γίνουμε το μηλαράκι που θα συντρίψουν οι ίδιες σαν άλλοι Γουλιέλμοι Τέλλοι.
Ο εθισμός στην οθόνη
Είτε κινητού, είτε υπολογιστή. Μεγάλη ασθένεια να την βλέπεις κολλημένη περιμένοντας να της έρθει ειδοποίηση για το τελευταίο της ποστάρισμα στο φούμπου ή για εκείνη τη φωτό που μόλις ανέβασε στο ίνστα. Νιώθεις λίγο χειρότερα από τον παραγκωνισμένο Τσόρι στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού που περιμένει να πάρει την ευκαιρία του. Χειρότερο από το κόλλημα της με τα σόσιαλ, είναι να θες να μοιραστείς μαζί της κάτι που σε καίει κι αυτή να σου λέει «μισό λεπτό γιατί τώρα μιλάω με τη φιλενάδα μου». Μη σου τύχει.
Η σκληρότητα
Δεν περίμενες να το διαβάσεις αυτό, ε; Ξέρετε κάτι; Και οι άντρες έχουν ψύχη. Θέλουμε κι εμείς το γλυκόλογό μας, θέλουμε κι εμείς να ακούσουμε μια καλή κουβέντα, ένα κοπλιμέντο που θα μας ανεβάσει. Και ναι ρε διάολε, θέλουμε κι εμείς το χάδι σας.
Η μη ευθύτητα
Η έλλειψη ντομπροσύνης με άλλα λόγια. Τείνουν να δικαιολογούν καθημερινά ότι η ειλικρίνεια είναι καθαρά ανδρικό χαρακτηριστικό όταν τις βλέπουμε να αποφεύγουν τις συζητήσεις που θα ξεκαθαρίζουν αντί να θολώνουν τα πράγματα, όταν μας μιλάνε με μισόλογα, όταν μας κρατάνε μούτρα και δεν μας λένε εξαρχής το λόγο που είναι μουτρωμένες. Μίλα να χαρείς και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος.
Η προκλητικότητα
Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον άνδρα να κάνει ψευτο-σαλιαρίσματα για να μπει στο μάτι της δικιάς του; Να προσποιείται ότι δήθεν κάτι τρέχει με κάποιο τρίτο πρόσωπο μόνο και μόνο για να κάνει τη γυναίκα του να σκαλώσει; Δυσκολάκι. Με τις γυναίκες το πράγμα μετατρέπεται σε ευκολάκι, καθώς είναι μια στρατηγική που ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια όταν νιώθουν παραγκωνισμένες. Τα… καλούδια που είδαμε στο νούμερο 9, εδώ δικαιώνονται.