Πως να φτιάξετε Ψαρονέφρι με προσούτο ή αλλιώς Saltimbocca alla Romana. Μια απολαυστική ιταλική συνταγή που θα λατρέψετε!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 500 γρ. ψαρονέφρι
- 200 γρ. προσούτο, σε φέτες
- 15 φύλλα φασκόμηλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. κρασί λευκό, γλυκό
Για το σερβίρισμα
- πατάτες baby, βρασμένες
- καρότα, βρασμένα
- φύλλα φασκόμηλου
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και τις χτυπάμε με τον μπάτη απαλά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε μεμβράνη, βάζουμε μια φέτα από το προσούτο, ένα φύλλο φασκόμηλου και ένα κομμάτι από το ψαρονέφρι. Τυλίγουμε περιμετρικά το προσούτο να σκεπάσει το ψαρονέφρι και αφήνουμε στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το προσούτο και το ψαρονέφρι. Εναλλακτικά τυλίγουμε σε ρολό.
- Πασπαλίζουμε το τυλιγμένο ψαρονέφρι με αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθεί ελαφρά όλη η επιφάνειά τους. Αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 50 γρ. βούτυρο να λιώσει. Βάζουμε το τυλιγμένο ψαρονέφρι στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, το υπόλοιπο φασκόμηλο, το κρασί και βράζουμε 3-4 λεπτά να πέσει ο όγκος του κρασιού.
- Προσθέτουμε 30 γρ. βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Μεταφέρουμε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με τις πατάτες, τα καρότα, φασκόμηλο και πιπέρι.
Advertisements
Advertisements