Ανάμεσα στο πεϊνιρλί και την πίτσα, η σημερινή συνταγή θα σε ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία και θα ανταμείψει τον ουρανίσκο σου.
Συστατικά
- 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1 κουτ. του γλυκού λευκή ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής σου ή ρικότα
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο cheddar
- 1/2 φλιτζάνι πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 1 κουτ. της σούπας ξηρά φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις τη μαγιά στο νερό και την αφήνεις να ενεργοποιηθεί. Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύεις προσθέτοντας το ένα φλιτζάνι αλευριού.
- Συνεχίζεις προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου. Θα πάρει σφαιρικό σχήμα.
- Αλευρώνεις μία επιφάνεια και αρχίζεις σιγά – σιγά να ανοίγεις τη ζύμη σου.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σου σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνεις να φουσκώσει για 40 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύεις τα τυριά, τα αλλαντικά και τα φύλλα βασιλικού. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σου, μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, κόβεις τη ζύμη σου στα δύο.
- Ανοίγεις το κάθε κομμάτι σε σχήμα λεπτού κύκλου. Προσθέτεις με ένα κουτάλι τη γέμιση σου στο κέντρο και αρχίζεις να κλίνεις το κάθε κομμάτι.
- Αλείφεις το εξωτερικό με ένα αβγό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Κόβεις στη μέση και το απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό.
Advertisements
Advertisements