Υλικά
- 2 σνίτσελ χοιρινά
- 2 αυγά χωρισμένα (κρόκοι, ασπράδι)
- 2 κ. σ. γάλα
- 2 κ. σ. νερό
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές ώστε να σπάσουν οι ίνες και να γίνουν λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεσαίο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε σε ένα ρηχό μεγάλο πιάτο την φρυγανιά, χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και σε ένα άλλο πιάτο βαθύ, το ασπράδι με το νερό. Παίρνουμε ένα σνίτσελ το βουτάμε στους κρόκους και από τις 2 μεριές, μετά το πανάρουμε με την φρυγανιά, έπειτα με τα ασπράδια και τέλος πάλι φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε όλα τα σνίτσελ και ένα ένα τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Το αλλάζουμε πλευρά μετά από περίπου 2-3 λεπτά και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
Advertisements
Advertisements