Η πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή γρήγορης πίτσας που θα φάτε ποτέ. Πιτσάκια μπουκιάς. Μια συνταγή που θα εξαφανιστεί πρώτη σε ένα πάρτι. Ένα finger food που θα κάνει θραύση σε ένα tv dinner. Γιατί η πίτσα είναι η πρώτη επιλογή όλων μας νομίζω…
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ¼ πιπεριά πράσινη πολύ ψιλοκομμένη
- 80 γραμμάρια γαλοπούλα ψιλοκομμένη ή όποιο άλλο αλλαντικό επιθυμούμε
- 80 γραμμάρια τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- Μια τσιμπιά ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Μέθοδος
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ως εξής:
Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ την κέτσαπ, τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη τη σάλτσα.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη γαλοπούλα, το τυρί και την πιπεριά. Αφήνουμε και αυτό το μπολ στην άκρη.
Παίρνουμε την ΣΦΟΛΙΑΤΑ, και την απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας αφήνοντας από κάτω της το χαρτί που ήταν τυλιγμένη. Ανοίγουμε την σφολιάτα και με τη βοήθεια ενός πλάστη την απλώνουμε λίγο παραπάνω στις άκρες έτσι ώστε να τεντωθεί καλύτερα.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της, την σάλτσα. Πασπαλίζουμε από πάνω το μίγμα τυριού – γαλοπούλας – πιπεριάς και ρολάρουμε το φύλλο από την μακρόστενη πλευρά όσο ποιο σφιχτά μπορούμε, βοηθώντας το με το χαρτί που βρίσκεται κάτω από τη σφολιάτα.
Μόλις είναι έτοιμο το ρολό, το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά να μισοπαγώσει. Κατόπιν το βγάζουμε και το κόβουμε σε 15 περίπου ρολάκια των δύο εκατοστών περίπου. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να ξαναβάλουμε τα ρολάκια στην κατάψυξη και να τα παγώσουμε. Έτσι θα έχουμε πιτσάκια ότι ώρα θέλουμε, τα οποία μπορούμε να τα ψήσουμε κατευθείαν παγωμένα όπως αυτά για παράδειγμα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.
Αν ωστόσο θέλουμε να τα ψήσουμε κατευθείαν, τα τοποθετούμε σε ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Τρώγονται κατά προτίμηση ζεστά.
Καλή επιτυχία!!!