Μια συνταγή κατάλληλη για κάθε εποχή. Πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με φασολάκια. Παραδοσιακό φαγητό και άκρως θρεπτικό. Το καλύτερο λαδερό φαγητό. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 75 γρ. βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- 3 μέτρια καρότα, κομμένα
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
- 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. περίπου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μισό βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα με τα μανιτάρια.
- Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και τ’ αφήνουμε να μαλακώσουν.
- Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει, ώσπου να μαλακώσει.
- Αφού μαλακώσει το μοσχαράκι, ρίχνουμε τα φασολάκια, από πάνω τα καρότα και τα μανιτάρια που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε καλά.
- Μετά, ρίχνουμε πάλι λίγο πιπέρι και το μισό μαϊντανό.
- Βράζουμε το φαγητό για 15 με 20 λεπτά να ενωθεί, σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Αφού τελειώσουμε, ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Πέρα από καρότο, μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες στο φαγητό.
Advertisements
Advertisements