Η συνταγή που θα απογειώσει το κυριακάτικο τραπέζι σας. Τα πιο νόστιμα κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο. Ξεχωριστή γεύση, μοναδική απόλαυση. Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 350 γρ. ανθότυρο
- 12 κανελόνια
- 450 γρ. σπανάκι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε και ζεματάμε το σπανάκι.
- Το στύβουμε και το χοντροκόβουμε.
- Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το ανθότυρο, κομματιασμένο.
- Έπειτα, χτυπάμε το ένα αυγό με αλατοπίπερο και το προσθέτουμε στο μείγμα με το σπανάκι και το ανθότυρο.
- Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα κανελόνια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τέλος, χτυπάμε το δεύτερο αυγό με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα κανελόνια.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε αντί για κανελόνια να κάνουμε την ίδια συνταγή και για κρέπες.
Advertisements
Advertisements