Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστό γλάσο πραλίνας. Απλά υλικά δημιουργούν τον πιο ονειρεμένο σοκολατένιο συνδυασμό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 170 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. ζ’αχαρη
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- τριμμένο αμύγδαλο και φυστίκι για το πασπάλισμα
Για το γλάσο:
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 140 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
- Μόλις ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια) ανακατεύοντας με το σύρμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (προτιμήστε μακρόστενη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα για 25-30′.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο βράζοντας την κρέμα γάλακτος για 1-2′ και προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα περίπου. Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ μας, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και φυστίκι και απολαμβάνουμε!
Advertisements
Advertisements