Εάν υπάρχει ένα ψάρι για να μαγειρέψουμε γρήγορα και εύκολα αυτό είναι ο σολομός. Και εάν τον συνδυάσουμε με πορτοκάλι το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 κλαδάκι από δεντρολίβανο
- Aλάτι, πιπέρι
- Eλαιόλαδο
Advertisements
Για τη σάλτσα πορτοκάλι
- 2 πορτοκάλια
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 25 γρ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστή, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε αυτό το σημείο βγάζουμε τα φιλέτα σολομού, σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού.
Advertisements
Advertisements