Αρωματικές φαρφάλες με κοτόπουλο και μανιτάρια. Ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Ένα πιάτο που σίγουρα θα λατρέψετε!
Υλικά συνταγής
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο, κομμένο σε δοντάκια
- Μισό κιλό φιλετάκια κοτόπουλου, σε κομματάκια
- 250 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, σε φετάκια
- Μισή κούπα κρασί, λευκό
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρια, πολύχρωμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. φαρφάλες
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρά.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλάτι, τα πιπέρια, την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου το φαγητό ν’ αρχίσει να βράζει.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Έπειτα, βράζουμε τις φαρφάλες για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις στραγγίζουμε.
- Τέλος, τις ρίχνουμε κι τις ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τις φαρφάλες.
- Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε λιαστή ντομάτα στο πιάτο μας.
Advertisements
Advertisements