Μην χασετε

Φανταστικές γαρίδες σαγανάκι σε 3 βήματα!

Τι να πούμε τώρα για τις γαρίδες σαγανάκι, ποιος δεν έχει ονειρευτεί να δαγκώνει την τραγανή γαριδούλα και μετά να παίρνει αφράτο ψωμάκι και να το βουτάει μέσα στη κόκκινη σάλτσα με τα κομμάτια φέτας. Ωραία, πεινάσαμε. Αν το πάθατε κι εσείς, φτιάξτε την παρακάτω πανεύκολη συνταγή για το συγκλονιστικό αυτό πιάτο και καλή σας όρεξη!

Υλικά
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες με πελτέ ντομάτας
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή 1κ.γ. αποξηραμένο
600γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες με τις ουρές τους
λίγο αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
2/3 κούπας τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια να σοταριστούν, μέχρι να μαλακώσουν (3-5 λεπτά). Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει διάφανο, για περίπου άλλο 1 λεπτό.
2. Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφήστε τα να σιγοβράσουν όλα μαζί για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι οι χυμοί να πήξουν.
3. Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα μυρωδικά, τις γαρίδες, τη φέτα και αλατοπιπερώστε. Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε το σαγανάκι χωρίς να το καλύψετε, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες (10-12 λεπτά). Σερβίρετε αμέσως με μπόλικο φρέσκο ψωμάκι.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα