Μην χασετε

Φαλάφελ: Πως θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μεζέ που σίγουρα θα λατρέψετε

Μια συνταγή, βγαλμένη από την Μέση Ανατολή. Φαλάφελ, οι πιο νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες που έχετε φάει! Συνήθως συνοδεύονται με σαλάτα ή αραβική πίτα. Πρόκειται για έναν ανεπανάληπτο μεζέ ο οποίος είναι κατάλληλος και για χορτοφάγους. Δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, λειωμένες
  • 1 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κ.γλ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1-2 κ.σ. ταχίνι
  • Μισό κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο νερό (αν χρειαστεί)
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα με όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου.
  • Πλάθουμε στρογγυλά πλακουτσωτά κεφτεδάκια (Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ αραιό το δένουμε με λίγο αλεύρι.).
  • Τέλος, τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για μερικά λεπτά, ίσα ίσα να ροδίσει η επιφάνεια των κεφτέδων.
  • Τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
  • Οι ρεβιθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι!

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Οι ρεβιθοκεφτέδες φαλάφελ σερβίρονται ζεστοί με γιαούρτι αν δεν νηστεύετε ή με μια αραιή σάλτσα που φτιάχνουμε χτυπώντας καλά 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι, με 4 κουταλιές της σούπας νερό(και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο προαιρετικά).

ΠΗΓΗ

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα