Φτιάξτε υπέροχα σπιτικά πουράκια με φύλλο, γεμιστά με χαλβά και σοκολάτα!
Για τα πουράκια θα χρειαστείτε
450 γρ. φύλλο
400 γρ. χαλβάς βανίλια
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. καρύδια
1 κ.γ. κανέλα
1 φλιτζ. βούτυρο
αλάτι- πιπερι
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
1 1/2 φλιτζ. μέλι
2 φλιτζ, νερό
1/2 φλιτζ, γλυκόζη
Εκτέλεση
Χοντροκόβετε τον χαλβά και τον βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, την κανέλα, τα τριμμένα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Κόβετε το φύλλο στη μέση. Αλείφετε με βούτυρο ένα μακρόστενο φύλλο, το διπλώνετε, το βουτυρώνετε, βάζετε λίγη από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετείτε τα πουράκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Για το σιρόπι
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη γλυκόζη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και βράζετε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
Σιροπιάζετε τα ζεστά πουράκια με το κρύο σιρόπι, αφήνετε για 2-3 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρετε.