Πως να φτάξετε τυρόπιτα κανταΐφι με καπνιστό τυρί και παρμεζάνα. Τέλειο σνακ για κάθε μέρα!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 150 γρ. μετσοβόνε
- 200 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 400 γρ. φέτα
- 500 γρ. καταΐφι
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 4 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ τρίβουμε το μετσοβόνε, βάζουμε τη γκούντα, την παρμεζάνα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- Ξάνουμε πολύ καλά το καταΐφι μας μέχρι να πάρει μια αέρινη υφή.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ 25×35 εκ. και απλώνουμε το μισό καταΐφι σε όλη την επιφάνειά του.
- Απλώνουμε όλη γέμιση πάνω από το καταΐφι φροντίζοντας να αφήσουμε ένα κενό 1 εκ. περιμετρικά.
- Απλώνουμε το υπόλοιπα καταΐφι και απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να σταματήσουμε την υπόλοιπη διαδικασία και να ψήσουμε την τυρόπιτα στους 160ο C για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
- Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να απορροφηθεί όλη η υγρασία από το καταΐφι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Advertisements
Advertisements