Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας γίνονται γρήγορα, με λίγα υλικά, και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
- 180 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή άλλο της αρεσκείας σας
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλ. αλεσμένο αμύγδαλο
Για την επικάλυψη
- τριμμένη σοκολάτα
- τριμμένη καρύδα
- τριμμένους ξηρούς καρπούς
- τρούφα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τα τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο, λιώνοντας πρώτα τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τότε την άχνη και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ώστε να είναι εύκολο στο πλάσιμο.
- Μπορούμε να το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε 24 μπαλίτσες, τις κυλάμε στο ξύσμα σοκολάτας ή σε άχνη ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς και τις βάζουμε σε καραμελόχαρτα.
Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Advertisements
Από argiro.gr
Advertisements
Advertisements