Μην χασετε

Τα 7 είδη αρωμάτων που αξίζει να ξέρεις

Εσύ τι τύπος είσαι; Φρουτώδης, πικάντικος ή υδάτινος;

Υπάρχει κάτι απίστευτα προσωπικό και δυνατό στο άρωμα που φοράμε. Το άρωμα έχει τη δύναμη να δημιουργεί μνήμες και και να ξυπνά συναισθήματα με τρόπο που οι άλλες μας αισθήσεις δεν μπορούν.

Γι αυτόν το λόγο, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξεις ένα άρωμα. Τα αρώματα μπορούν να χωριστούν σε επτά διαφορετικές κατηγορίες. Εάν γνωρίζεις ποιο είδος αρώματος επιθυμείς, το να επιλέξεις ένα μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο. Παρακάτω, αναλύουμε τους επτά κύριους τύπους αρωμάτων.

Ξυλώδη

Οι ξυλώδεις μυρωδιές χαρακτηρίζονται από μια μυρωδιά που θυμίζει την ύπαιθρο. Αν σου αρέσει η μυρωδιά της υγρής άσφαλτου, πιθανότατα θα σου ταίριαζε ένα ξυλώδες άρωμα. Επίσης, συνιστάται για άτομα που απολαμβάνουν την πεζοπορία, το κάμπινγκ και διάφορες άλλες υπαίθριες δραστηριότητες – ή για όσους απλά θέλουν να δώσουν την ψευδαίσθηση ότι απολαμβάνουν αυτά τα πράγματα.

Advertisements

Εσπεριδοειδή

Τα αρώματα εσπεριδοειδών είναι τραγανά και καθαρά, και συνήθως χαρακτηρίζονται από νότες όπως το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ, το πορτοκάλι και το περγαμόντο.

Γκουρμέ

Τα γκουρμέ αρώματα είναι ίσως ο πιο αμφιλεγόμενος τύπος: είτε τα αγαπάς είτε δεν μπορείς να τα αντέξεις. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πολύ γλυκά – σκέψου αρώματα που μυρίζουν σαν την κορυφή μιας crème brûlée. Οι κοινές σημειώσεις περιλαμβάνουν τη βανίλια, τη σοκολάτα, την καμένη ζάχαρη και τη καραμέλα.

Άνθινα

Τα floral αρώματα είναι πάρα πολύ ρομαντικά. Είναι θηλυκά και μπορούν να κυμανθούν σε ένταση – μερικά αρώματα λουλουδιών θυμίζουν περίπατο στο Βοτανικό Κήπο, ενώ άλλα ενσωματώνουν φρουτώδη στοιχεία για ένα αφρώδες, παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Φρουτώδη

Αποτελούνται από τόνους όπως κεράσι, αχλάδι και καρπούζι και θυμίζουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μπορούν να είναι γλυκά και μπορεί να κυμαίνονται από παιχνιδιάρικο σε σοφιστικέ, ανάλογα με τις άλλες νότες με τις οποίες συνδυάζεται ο καρπός τους.

Πικάντικα

Τα πικάντικα αρώματα έχουν ζεστές, αισθησιακές νότες από κάρδαμο, θυμίαμα και πιπέρι και είναι ιδανικά για όσες θέλουν αν μεταφέρουν μαζί τους μια αίσθηση μυστηρίου.

Advertisements

Υδάτινα

Αυτή η κατηγορία αρωμάτων δημιουργεί εικόνες από το Positano, από τον ωκεανό ή το διάβασμα ενός χαρτόδετου βιβλίου στην παραλία. Τα αρώματα αυτά, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, χαρακτηρίζονται από θαλάσσιες νότες όπως άλγη, αλάτι και φρέσκο θαλάσσιο αέρα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα