Ο μπαμπάς μας είναι ο πρώτος σημαντικός άντρας στη ζωή μας κι αυτό τα λέει όλα. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τη σχέση που χτίζουμε με τη μητέρα μας αλλά, όπως και να το κάνουμε, η σχέση κόρης- πατέρα είναι ξεχωριστή. Ο δεσμός τους μπορεί να μην περνάει από σαράντα κύματα, αλλά σίγουρα περνάει από αυτά τα τέσσερα.
1ο στάδιο: Είσαι η πριγκίπισσά του και είναι ο ήρωάς σου!
Όσο ήμαστε κοριτσάκια, ο μπαμπάς μας είναι ο ήρωάς μας και ο «κολλητός» μας. Είναι πάντα πρόθυμος να παίζει μαζί μας, κάθεται να του κάνουμε ακόμα και κοτσιδάκια χωρίς να διαμαρτύρεται, μας παίρνει στους ώμους του όταν κουραζόμαστε και είναι ο άνθρωπος με τον οποίο οργανώνουμε τις πρώτες ζαβολιές κρυφά από τη μαμά! Προσπαθεί να μπει στον… κοριτσίστικο κόσμο μας και δεν διστάζει να μας συνοδεύσει στο παιχνίδι με τις αγαπημένες μας Barbie. Στα μάτια μας είναι άτρωτος αφού πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να πάθει τίποτα και ότι θα μας προστατεύει για πάντα. Εξυπακούεται πως είναι ο πιο δυνατός, ο πιο έξυπνος και ο καλύτερος μπαμπάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Και για εκείνον, η κόρη του είναι η πριγκίπισσά του!
2ο στάδιο: «Άσε μας βρε μπαμπά»
Στην εφηβεία τα πράγματα αλλάζουν από λίγο έως πολύ. Ο μπαμπάς σου δεν είναι πλέον ο πρίγκιπας και ο ήρωας των παιδικών σου χρόνων. Είναι εκείνος ο ενοχλητικός μπαμπάς που ανακατεύεται σε όλα. Σου κάνει παρατηρήσεις για τον τρόπο που ντύνεσαι, δεν εγκρίνει το έντονο μακιγιάζ σου («μα καλά έτσι θα πας στο σχολείο;») και δεν μπορεί να «χωνέψει» ότι έχεις αρχίσει να μιλάς σε αγόρια και ίσως να έχεις τα πρώτα σου φλερτ. Το μεγάλο πλήγμα έρχεται όταν δεν σε υπερασπίζεται πλέον στη μαμά σου, όπως έκανε παλιότερα. Έχεις την αίσθηση ότι σκοπός της ζωής του είναι να σε καταπιέζει και να σου λέει συνέχεια «όχι» γιατί πολύ απλά δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι όλα τα κάνει για το καλό σου.
3ο στάδιο: «Μπαμπά μου, θέλω τη γνώμη σου…»
Μπορεί στην εφηβεία η σχέση κόρης- μπαμπά να δοκιμάστηκε, όμως, στην ενηλικίωση αποκτά την παλιά της… αίγλη. Μεγαλώνοντας, αρχίζεις και καταλαβαίνεις πως τα όρια που σου επέβαλλε ήταν απολύτως δικαιολογημένα και μάλιστα κάποιες φορές απορείς με το πόσο ελαστικός υπήρξε μαζί σου. Πλέον έχεις φτάσει στο σημείο να τον ρωτάς και να τον συμβουλεύεσαι για ό,τι σε απασχολεί. Να είναι το πρώτο (ή το δεύτερο μετά τη μαμά σου) άτομο που θέλεις να του ανακοινώνεις ό,τι σημαντικό συμβαίνει στη ζωή σου. Θυμάστε τη συγκίνησή του όταν του είπατε πως θα παντρευτείτε και αργότερα πως θα γίνει παππούς;
4ο στάδιο: Σε παρακαλώ, μείνε δίπλα μου όσο περισσότερο μπορείς…
Σε αυτό το στάδιο οι ρόλοι αντιστρέφονται. Ο μπαμπάς σου μπορεί να είναι ο πιο σοφός άντρας που ξέρεις αλλά πλέον δεν είναι άτρωτος. Έρχεται η σειρά σου να τον φροντίσεις, να του δείξεις πόσο πολύ νοιάζεσαι και να του πεις με τον τρόπο σου «σ’ ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα»… Τώρα είσαι και πάλι η πριγκίπισσά του κι εκείνος είναι και πάλι ο ήρωάς σου- και θα παραμείνει!