Από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα σοκολατένια τρουφάκια. Μην ξοδεύετε χρήματα για να τα αγοράσετε! Φτιάξτε με 4 μόνο υλικά στο σπίτι και όλοι θα ενθουσιαστούν!
Υλικά:
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο (30 γραμμάρια)
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• τρούφα για την επικάλυψη ή κουβερτούρα ή καρύδα ή ξηρούς καρπούς ή κακάο
Εκτέλεση:
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κακάο και το βούτυρο και την τοποθετούμε στη φωτιά.
2. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει το μίγμα και να ξεκολλάει απ’τον πάτο.
3. Αδειάζουμε το μίγμα σ’ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να σφίξει λιγάκι.
4. Τέλος, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ρολάροντάς τα στην τρούφα ή στα άλλα υλικά που έχουμε επιλέξει