Μην χασετε

Συνταγή της Ημέρας: Γεμιστό ρολό πατάτας με σπανάκι και κιμά

Αυτό το ρολό είναι ιδιαίτερο όχι μόνο γιατί περιέχει σπανάκι, φρέσκο κιμά και παρμεζάνα. Αλλά γιατί το περιτύλιγμα του δεν είναι κάποια ζύμη αλλά πατάτες πολύ λεπτά κομμένες και τοποθετημένες στην λαδόκολλα με τέτοιο τρόπο που να μπορέσουν να αγκαλιάσουν αργότερα την εκλεκτή γέμιση.

Δοκιμάστε το με ροζέ κρασί ή μπύρα ξανθιά! Απίθανο!

Υλικά

6 πατάτες καθαρισμένες
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα  (220 g)
3 κουταλάκια αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1  κρεμμύδι, σε κύβους
½ κιλό κιμά
1 κουτί ντοματάκια (410 g)
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τυρί ricotta (250 g)
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα (100 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C.

Advertisements

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι  κόψτε τις πατάτες σε φέτες πάχους 3 χιλ.

Σε ένα φύλλο λαδόκολλας  πασπαλίζουμε το μισό τυρί παρμεζάνα και απλώνουμε  ομοιόμορφα μέχρι να καλυφθεί η λαδόκολλα.

Τοποθετήστε τις πατάτες πάνω από την παρμεζάνα έτσι ώστε κάθε πατάτα να επικαλύπτει την προηγούμενη  τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Συνεχίστε μέχρι να γεμίσει ολόκληρη η λαδόκολλα με πατάτες.

Ρίξτε  το υπόλοιπο της παρμεζάνας ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζετε με  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν οι πατάτες και να γίνουν τραγανές.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει , προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελοποιηθούν, περίπου 15 λεπτά.

Advertisements

Προσθέστε το κιμά στο κρεμμύδι  και αφήνετε να μαγειρευτεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε  μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι, μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το σκόρδο. Ανακατέψτε .Βγάζετε από τη φωτιά.

Απλώστε  ομοιόμορφα το σπανάκι πάνω από το μαγειρεμένο φύλλο πατάτας.

Απλώστε το κιμά πάνω από το σπανάκι .

Πασπαλίζουμε μοτσαρέλα πάνω από το κιμά.

Πάρτε το ένα άκρο του φύλλου πατάτας κρατώντας τη λαδόκολλα και ρολάρετε.

Βάζετε  το ρολό πατάτας στη λαδόκολλα  και ψήστε για 15 λεπτά.

Πασπαλίστε με μαϊντανό για γαρνίρισμα.

Advertisements

Κόψτε και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα