Φτιάξτε νόστιμο, λαχταριστό και αφράτο ψωμί με αυτή την ξεχωριστή συνταγή.
Αν αναρωτιέστε γιατί ειδικά αυτή η συνταγή για ψωμί είναι διαφορετική σε σχέση με τις άλλες, σας λέμε ότι το μυστικό βρίσκεται στη γιαπωνέζικη μέθοδο tangzhong.
Advertisements
Ποια αυτή; Πρόκειται για ένα μείγμα που αποτελείται από πέντε μέρη νερού και ένα μέρος αλεύρι το οποίο το θερμαίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πήξει και το προσθέτουμε τμηματικά στην υπόλοιπη ζύμη.
Δοκιμάστε τη συγκεκριμένη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.
Υλικά
- 40 g αλεύρι ψωμιού
- 200g νερό
- 580g αλεύρι ψωμιού
- 60g ζάχαρη
- 12g αλάτι
- 10g ξηρή μαγιά
- 10g γάλα σκόνη
- 260g γάλα
- 1 αυγό
- 50g βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί.
Advertisements
Advertisements