Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το ζουμερό σπιτικό burger μέσα από απλά βήματα! Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.
Υλικά:
Για τον κιμά:
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. δυόσμο
- 2 κ.σ. λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Για τα burger:
- 4 ψωμάκια για burger
- 4 φέτες τυρί cheddar ή όποιο άλλο προτιμάτε
- 4 φέτες μπέικον
- 2 ντομάτες (σε ροδέλες)
- 1 κρεμμύδι ξερό (σε ροδέλες)
- φύλλα μαρουλιού
- Κέτσαπ ή μαγιονέζα ή μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί, το οποίο έχουμε μουσκέψει σε νερό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το λάδι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί ο κιμάς, σκεπάζουμε και το βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε τον κιμά σε 4 στρογγυλά και πλατιά μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος.
- Σε μία τοστιέρα (που ψήνεται και κρέας) τοποθετούμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε για 10-15 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Μόλις ψηθούν τα μπιφτέκια, τσιγαρίζουμε το μπέικον στην τοστιέρα για 1-2 λεπτά και το βγάζουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ, μαγιονέζα ή μουστάρδα, τοποθετούμε ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μία φέτα μπέικον, μία φέτα τυρί, μία φέτα ντομάτα, άλλο ένα φύλλο μαρουλιού και σκεπάζουμε με το ψωμάκι.
- Αν θέλουμε το ζεσταίνουμε λίγο στο φούρνο ή το τρώμε έτσι!
Advertisements
Advertisements