Οι μπατζίνες, οι πίτες χωρίς φύλλο, είναι η νέα μανία για φαγητό στο τσακ-μπαμ.
Υλικά
- 500 γρ. σπανάκι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- άνηθος και μαϊντανός
- λίγο αλάτι και πιπέρι
- 2-3 κουταλιές σούπας λάδι
- 250 γρ. φέτα
- 400 γρ. γιαούρτι
- 4 αυγά
- 250 γρ. νερό
- 2και 3/4 αλεύρι
Advertisements
Εκτέλεση
(15 λεπτά προετοιμασία και 1ωρα περίπου ψήσιμο)
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο τον μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα το λάδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το αλεύρι.
- Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε τη μισή ζύμη.Προσθέτουμε τη γέμιση. Στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω στη γέμιση. Την ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς.
Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:
Advertisements
Advertisements