Τις μέρες που κάνει ζέστη το παγωτό είναι το αγαπημένο μας γλυκό! Εμείς το κάνουμε σορμπέ με γεύση βερίκοκο.
Συστατικά
- 18 μεγάλα βερίκοκα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 160 ml νερό
- 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί το σιρόπι σου.
- Όσο το σιρόπι σου κρυώνει, καθαρίζεις τα βερίκοκα και αφαιρείς τα κουκούτσια.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τα βερίκοκα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός. Σταδιακά, προσθέτεις το σιρόπι και ανακατεύεις.
- Μεταφέρεις το μείγμα σου σε ένα μπολ και από εκεί στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Advertisements
Advertisements