Αυτό είναι για σένα που έχεις σχέση πάθους με τη σοκολάτα και ψάχνεις για ένα σοκολατένιο γλυκό το οποίο όμως είναι αρκετά ελαφρύ!
Για τα σοκολατένια λαζάνια θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
- 36 ( περίπου 3 πακέτα ) Μπισκότα Oreo
- 6 κουταλιές της σούπας Βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τα λαζάνια
- 230 γραμμάρια Τυρί κρέμα
- 1/4 της κούπας Ζάχαρη κρυσταλλική
- 340 γραμμάρια κρέμα στιγμής σοκολάτας ή γρήγορη πουτίγκα σοκολάτας (δείτε τη συνταγή για το link)
- 1 1/2 φλιτζάνι Κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
- 340 γρ. έτοιμη σαντιγί (κουτί μορφάτ)
- 3 1/4 του φλ. + 2 κ.σ. γάλα
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Εκτέλεση
Για τη βάση
Στο μπλέντερ βάζετε 36 Όρεο και τα κάνετε πούδρα. Αν δεν έχετε μπλέντερ μπορείτε να τα βάλετε σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς κ να περάσετε από πάνω έναν πλάστη ή ένα γυάλινο μπουκάλι.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπισκότα σε ένα ταψί 20×30 και βάζετε το λιωμένο βούτυρο από πάνω κι ανακατεύετε.
Στη συνέχεια πιέζετε το μείγμα στον πάτο του ταψιού με τα χέρια σας ή με τον πάτο ενός ποτηριού για να είναι ομοιόμορφο.
Τοποθετείστε το στο ψυγείο.
Για τη πρώτη στρώση
Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά.
Ανακατεύετε 1 +1/4 της κούπας από την έτοιμη σαντιγί.
Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου.
Για τη δεύτερη στρώση
Εκτελέστε τις οδηγίες για τη Γρήγορη πουτίγκα σοκολάτας αν τη φτιάξετε ή αυτές που αναγράφονται στη συσκευασία κρέμας στιγμής σοκολάτα.
Τοποθετείτε την πουτίγκα πάνω από τη πρώτη στρώση τυριού.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ώστε η πουτίγκα να σφίξει περισσότερο.
Για τη τρίτη στρώση
Απλώνετε όση σαντιγί έχει μείνει από πάνω.
Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με τη κουβερτούρα σε σταγόνες.
Τέλος , τοποθετείτε τα λαζάνια είτε στη κατάψυξη για 1 ώρα είτε στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρετε.