Συγκλονιστικό σις κεμπάπ. Συνοδεύστε το με σπιτικές πιτούλες και φέρτε γεύση Ανατολής στο τραπέζι σας
Από το argiro.gr
Υλικά Συνταγής
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γραμμ. αρνί ή χοιρινό
- 1 κ.σ. πελτές
- 2-3 ντομάτες
- λίγο μπούκοβο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- πίτες για σουβλάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για το σπιτικό σις κεμπάπ (sis kebab), φτιάχνουμε τη μαρινάδα και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο αρνί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια το αρνί με τη μαρινάδα και τα ακουμπάμε στα χείλη του ταψιού. Να μην ακουμπάει στην βάση του ταψιού.
- Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30’ στους 200 βαθμούς.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5-6’ να πυκνώσει.
- Ψήνουμε τις πίτες και τις κόβουμε κομμάτια.
- Βάζουμε την σάλτσα στις πίτες, το ντόνερ και το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Advertisements
Advertisements