Σήμερα μαγειρεύουμε τον πιο νόστιμο μεζέ: Χοιρινό στη λαδόκολλα με μέλι μουστάρδα και τυρί
Ένα πεντανόστιμο φαγητό για μεζεδάκι με τη μπυρίτσα ή το κρασάκι μας αλλά και κυρίως γεύμα. Μια συνταγή για χοιρινό στη λαδόκολα με μέλι, μουστάρδα και τυρί για ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό (ώμος) κομμένο σε κύβους
- 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 300-400 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη , κομμένη σε κομματάκια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 λαδόκολες
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού μαζί με το μέλι, τη μουστάρδα, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι (με φειδώ λόγω της κεφαλογραβιέρας) και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Διπλώνουμε κάθε λαδόκολλα στα τέσσερα και τοποθετούμε στο κέντρο το κρέας μαζί με κομμάτια από τη γραβιέρα και τις πιπεριές, όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, κλείνουμε κάθε λαδόκολλα σαν πουγκί και δένουμε σφιχτά με μια κλωστή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δύο ώρες.
Ελληνίδα Νοικοκυρά | Πατήστε εδώ και δείτε τις πιο νόστιμες συνταγές και τα καλύτερα μυστικά μαγειρικής
Advertisements