Ένα ζεστό – και άκρως χορταστικό – πιάτο που θα δώσει άλλη “γεύση” στις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Συστατικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1/4 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι ή γραβιέρα αλμυρή τριμμένη
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- (Για την κόκκινη σάλτσα): 400 γρ. ντομάτες λιωμένες
- 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γρ. νερό
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά, το βασιλικό, το αβγό, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη φρυγανιά. Ανακατεύεις πολύ καλά και, φορώντας γάντια, αρχίζεις να να πλάθεις.
- Στη συνέχεια, πλάθεις απαλά τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείς (σε μικρή απόσταση) σε ένα σκεύος με φύλλο μαγειρέματος.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις όλα τα υλικά για την κόκκινη σάλτσα. Αφήνεις να βράσει και ανακατεύεις συχνά – πυκνά.
- Σε ένα ζεστό τηγάνι με λάδι, αρχίζεις να τηγανίζεις τα κεφτεδάκια. Κρατάς την κάθε πλευρά για περίπου 4 λεπτά και αναποδογυρίζεις.
- Μόλις περάσει ο χρόνος, τοποθετείς τα κεφτεδάκια σε αντικολλητικό χαρτί ή χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
- Μετά από 5 λεπτά, προσθέτεις τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα, σκεπάζεις με το καπάκι και βράζεις σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, προκειμένου να “πάρει” τη γεύση του.
- Απολαμβάνεις με ζεστό ρύζι και τριμμένο τυρί.
Advertisements
Advertisements