Μην χασετε

Πώς να αποφύγεις τη δυσκοιλιότητα όταν φεύγεις διακοπές

Τα tips που μπορούν να σε σώσουν από ιδιαίτερα ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, ότι είσαι εκτός σπιτιού για πολλές ώρες ή ότι έχεις πάει εξόρμηση ή διακοπές με δικά σου άτομα. Το τελευταίο πράγμα που θες να σου συμβεί είναι σίγουρα κάποιο πρόβλημα του εντερικού συστήματος, όπως η δυσκοιλιότητα. Πρόκειται για ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να σου τύχουν, πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου ή γενικά με κόσμο που δε θες σε καμία περίπτωση να σε συνδέσει στο μυαλό του με κάτι τέτοιο.

Επειδή, όμως, άνθρωποι είμαστε και ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα, έχουμε μερικά tips για το πώς να αποφύγεις να σου συμβεί.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Advertisements

Κατανάλωσε φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες μπορούν να κάνουν θαύματα όσον αφορά στο έντερο, αφού έχουν την ικανότητα να διευκολύνουν την εντερική δραστηριότητα, μειώνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης δυσκοιλιότητας.

Μην παραλείπεις γεύματα: Η κατανάλωση φαγητού είναι πολύ σημαντική, ώστε να μπορέσει να υπάρξει πιο εύκολα η προϋπόθεση της κινητικότητας μέσα στο έντερο.

Πιες νερό: Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η σπουδαιότητα του νερού τονίζεται σε καθημερινή βάση. Σε όλα τα αναρίθμητά οφέλη του, όμως, έρχεται να προστεθεί η ικανότητά του να ενυδατώνει ουσιαστικά και να έχει μία ευεργετική δράση για την κινητικότητα μέσα στο έντερο.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Γυμνάσου: Οκ, αν λείπεις μόνο για λίγες ώρες από το σπίτι, το να γυμναστείς δεν είναι και πολύ πρακτικό. Αν είσαι σε διακοπές, όμως, μπορείς να βρεις ένα μικρό κενό στο πρόγραμμά σου, που θα μπορέσει κι αυτό με τη σειρά του να βοηθήσει στην πρόληψη μίας ιδιαίτερα ανυπόφορης κι ανεπιθύμητης κατάστασης.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα