Είναι από τις πιο κρεμώδεις και νόστιμες συνταγές για ρυζόγαλο που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; Απλά δοκιμάστε το.
Υλικά
- 3/4 κούπας λευκό ρύζι
- 2 κούπες γάλα
- 1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 2/3 κούπας σταφίδες λευκές (προαιρετικά)
- 1κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ρίξτε 1 1/2 κούπα νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το βράσει.
- Ρίξτε μέσα το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το να σιγοβράζει για 20 λεπτά μέχρι να γίνει.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι αναμείξτε 1 1/2 κούπα από το μαγειρεμένο ρύζι, 1 1/2 κούπα γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Ζεστάνετέ το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες, για 15 με 20 λεπτά.
- Ρίξτε μέσα το υπόλοιπο γάλα, το χτυπημένο αβγό και τις σταφίδες. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντάς το συνεχώς.
- Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
- Πασπαλίστε με κανέλα ή μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.
Tips: αν θέλετε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, επιλέξτε ρύζι τύπου καρολίνα
Advertisements
Advertisements